in ,

Szél Bernike riogat – Összeomlással riogat az LMP a 3-as metrófelújítás miatt. Ha nincs felújítás, az a baj, ha van felújítás, az a baj

Az LMP szerint a 3-as metró rosszul szervezett pótlása miatt hétfőn összeomolhat a teljes budapesti közösségi közlekedés.

Budapest, 2016. október 23. Hadházy Ákos (b) és Szél Bernadett (b3), az LMP társelnökei, valamint Hajdu Mária, az LMP emlékezetpolitikai szakszóvivõje és Csárdi Antal, az LMP fõvárosi közgyûlési képviselõje koszorúz a Lehet Más a Politika (LMP) az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján tartott megemlékezésén a fõvárosi Mansfeld Péter emlékmûnél 2016. október 23-án. MTI Fotó: Marjai János

Pongrácz Gergely, az LMP budapesti elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón nagy szakmai hibának nevezte, hogy a városvezetés csak buszokra bízza a metrópótlást.

Kiemelte, hiba volt a 3-as vonal északi szakaszával kezdeni a felújítást, a középső, vagy a kőbányai rész rekonstrukciója alatt ugyanis meg lehetett volna hosszabbítani a 14-es villamost a Deák Ferenc térig, ami jelentősen könnyítette volna a pótlást.

Pongrácz Gergely szerint a 3-as metró műszaki színvonala a felújítás után sem felel majd meg a 21. századi elvárásoknak. Példaként említette, hogy a beruházásból kimaradt a teljes akadálymentesítés.

Az LMP budapesti elnöke megjegyezte továbbá, hogy az egyik bécsi metróvonalat a budapesti 3-as vonalnál olcsóbban, átszámítva mintegy 100 milliárd forintért újítják meg.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője a sajtótájékoztatón megengedhetetlennek nevezte, hogy Tarlós István főpolgármester azzal a cinikus megjegyzéssel zárta ki a mozgáskorlátozottakat a felújításból, hogy ők eddig sem használták a metrót.

Az ellenzéki politikus szerint ez csak azért van így, mert a metró jelenleg sem akadálymentesített.

Senki se higgye el, hogy nem lehet forrást találni a teljes akadálymentesítésre, ha az olimpia, vagy a vizes világbajnokság megrendezésére van pénze az országnak és a fővárosnak – tette hozzá Csárdi Antal.

MTI

(demokrata.hu)

Ha nem stadion épül, a libsi média mintha nem is létezne: hallgat – Miskolcon szerszámgépgyártó üzemet adtak át.

Na, ugye! – Másfélszeresére nőhet a legkisebb vállalkozások áfamentessége