in ,

Szél Berni sivalkodó kisasszonynak a fejébe belállt valami – a kormány

ott is marad a fejében…

Szél: A kormány a fejemben már áll

A kormány a fejemben már áll, teljesen úgy élem az életemet, hogy 2018 májusától én ezt az országot át szeretném venni. Az LMP-vel és az Új Kezdettel. Ezt csak így érdemes csinálni – nyilatkozta az ATV-nek Szél Bernadett. Az LMP miniszterelnök-jelöltje az ÁSZ büntetésre utalva hozzátette, szerint nincs demokrácia az országba, és Orbán Viktor nem érti a 21. századot.

Ne csináljunk úgy, mintha ez egy demokratikus ország lenne. Amiben részt veszünk, azt nem lehet demokratikus versenynek nevezni – mondta az ATV-ben Szél Bernadett az ÁSZ által az ingatlanbérlet miatt kirótt büntetés kapcsán. Az LMP miniszterelnök-jelöltje hozzátette, „kilépett az ország abból a demokratikus zónából, ahol még ellenzéki pártok demokratikus versenyben vehetnének részt a választási küzdelemben”. Véleménye szerint a kirótt 9 millió forintos bírság lehetett volna 90, vagy 900 millió is.

Szél Bernadett arról is beszélt, programjuk markánsan különbözik a többi párt programjától. Olyan világot szeretnének, amely élen jár a boldogsági statisztikában, ahol demokrácia van és nem diktátorok, ahol jó az egészségügy és az oktatás. Véleménye szerint Orbán Viktor nem érti a világot, „nem érti, hogy milyen irányba kell vinni az országot a XXI. században”. Az LMP-s politikus szerint jelenleg okos-forradalo zajlik, egyre többen fektetnek az oktatásba és a megújuló energiákba. „Nem összeszerelő országokra van szükség, mert azokra rabszolgasors vár” – jelentette ki.

Úgy vélte, az Orbán-kormány szétszakította a családokat, mert sokan külföldre mentek, az LMP ezzel szemben a bérekkel hazacsalogatná őket. Adóreformjuk után szerinte a minimálbéren lévőknél 26 ezer forint plusz marad nettóban, 36 ezer annak, aki átlagbéren van, és 1 millió forintig mindenki jobban jár. Szél Bernadett hozzátette, „a kormány a fejemben már áll, teljesen úgy élem az életemet, hogy 2018 májusától én ezt az országot át szeretném venni. Az LMP-vel és az Új Kezdettel. Ezt csak így érdemes csinálni”.

Forrás: ATV.hu; fotó: MTI
(pestisracok.hu)

„A​ ​bombatölcsérekből lett a temető” – Imre atya hat évtizeden át hallgatott az 56-os kiállásáról (PS-interjú!)

A jobbik kimúlásáról