in , ,

Szégyen! Ezt nem hagyhatjuk! Az UEFA kitiltja a Nagy Magyarország-jelképet a válogatott meccsekről

Az Európai Labdarúgó-szövetség állásfoglalásához igazodva a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezi a szurkolóknak a Nagy-Magyarország jelkép használatát az UEFA által szervezett mérkőzéseken.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) meghátrált, de az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tagállamaként nem maradt túl nagy mozgástere. Az UEFA politikai tartalmú üzenetnek nyilvánította a nemzeti összetartozás egyik szimbólumát, a Nagy-Magyarországot, aminek nincsen helye a saját futballrendezvényein, így a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésein sem. A magyar szövetségnek nincs mozgástere a kérdésben, alkalmazkodik a UEFA állásfoglalásához. – A nemzetközi színtéren, kiemelten a válogatott mérkőzéseken az UEFA és a FIFA ellenőre értelmezheti úgy, hogy ezek a jelképek politikai üzenetet hordoznak, provokatív szándékkal. Ezért ilyen esetekben az alkalmazott szabályzatok alapján megbüntethetik az MLSZ-t, amely kénytelen lenne továbbhárítani a szurkolóra a nem engedélyezett molinó kihelyezése miatt kiszabott büntetést. Ezt megelőzendő a szövetség – mindaddig, amíg az UEFA erre vonatkozó fegyelmi gyakorlata nem változik – továbbra sem engedélyezi a molinó bevitelét, és mindenkitől azt kéri, a válogatott mérkőzésein tekintsenek el az ilyen zászlók és molinók megjelenítésétől, ezzel segítve a nemzeti csapatot abban, hogy telt ház előtt játszhassa mérkőzéseit – reagált a magyar szövetség.

 

 

 

 

 

A Nagy-Magyarország-jelkép tiltásáról szóló hírt a Magyar Jelen hozta nyilvánosságra. A lap felidézi, hogy a magyar szövetség tavaly márciusig nem talált kivetnivalót a szimbólum használatában, ekkor azonban a biztonsági szolgálat megpróbálta megakadályozni, hogy az bejusson az Észak-Írország–Magyarország találkozóra. A lap tudni véli, hogy a további válogatott meccseken, például a Németország elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésen is nemkívánatos volt a jelkép használata.

 

 

 

 

A Magyar Jelen nemcsak a molinók, a zászlók és a drapériák használata felől érdeklődött, hanem az olyan sálakra is rákérdezett, mint amilyet Orbán Viktor miniszterelnök viselt a Görögország elleni novemberi barátságos mérkőzésen. Az MLSZ nem adott egyértelmű tájékoztatást a ruhadarabokról, így továbbra is kérdéses, hogy lehet-e Nagy-Magyarországot ábrázoló sálat, pólót, kabátot, sapkát viselni a magyar válogatott mérkőzésein anélkül, hogy retorziók érjék a viselőjét.

A nemzeti összetartozás jelképét ugyanakkor szabadon viselhetik a szurkolók a hazai, az MLSZ által rendezett mérkőzéseken. A hazai szabályozás nem zárja ki a Nagy-Magyarország-szimbólum megjelenítését a stadionokban.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Lebuktak a fő tüncizők! Pénzért árulják az iskolai helyeket a budapesti elit gimnáziumban, hangfelvétel is van róla

Bréking! Megint nagyot alakított Navracsics! Továbbra is jönnek az Erasmus-pénzek – sikerült megállapodni Brüsszellel