in

Szeged migránsok ezreit fogadná be a választások után?????? – Az MSZP tagad

Botka lepaktálhatott Martin Schulzcal

Botka lepaktálhatott Martin Schulzcal

 

Szabó Sándor állítja, hamis a migránskérdésben írt levél

Szabó Sándor szegedi MSZP-s képviselő hamisítványnak nevezte azt a pénteken megjelent levelet, amelyben állítólag arra kérte Botka László polgármestert: várja meg a választást, és csak ezután tegyen eleget a Martin Schulzcal való megállapodásának, miszerint Szeged migránsok ezreit fogadja be.

 

Sajtótájékoztató keretében cáfolta tegnap Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselő, hogy ő írta volna azt a neki tulajdonított levelet, amelyet a Szegedma.hu közölt. A portál egy olyan, csak nyomtatott formában aláírt dokumentumot mutatott be, amelyben Szabó kétségbeesetten kérleli ­Botka ­Lászlót, hogy mivel igen rosszul áll a szénájuk, legalább a választásokig hallgasson arról, hogy menekültek ­ezreit fogadnák be a városban. Szabó azt állította, hogy a levél hamisítvány, ő ilyet nem írt a szegedi polgármesternek, és közölte: feljelentést tesz a Szegedma.hu ellen.

A portál által bemutatott levélben az áll: „Azt tudod, ugye, hogy lemondásod óta nehéz helyzetben vagyunk? Az egész baloldalon egyre nehezebb a helyzet. Szegeden is erősödik a Fidesz, az embereknek tetszik, amit a menekültekkel kapcsolatban mondanak.

Fotó: Havran Zoltán

A polgármestertől állítólag azt kérték, várjon a befogadással

Hidd el, hogy a ­szegediek sem akarják, hogy lebontsuk a kerítést.” Ebből kiderül: a szerző arra utalt, hogy Botka tavaly megállapodott Martin Schulzcal, az Európai Parlament korábbi elnökével, a Német Szociáldemokrata Párt vezetőjével, hogy az üres önkormányzati lakásokba menekülteket kell majd befogadni. „Tudom, hogy ez neked személyesen is fontos. Igazad van, mi lehetünk a baloldali mintaváros Magyarországon, befogadunk sok ezer menekültet. De most rendkívül nagy politikai veszélyt érzek, arra kérlek, várjunk ezzel áprilisig” – közölte a szerző, aki még egyszer nyomatékosította: „Ha most bejelentjük ezt, el fogunk bukni áprilisban, a csapat a lemondásod óta így is kezd szétesni, és te is nehéz helyzetbe kerülsz. Laci, ez most nem fog menni. Április után meg tudjuk csinálni, de most nem.”

Az MSZP-s országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján egyetlen dolgot nem tisztázott: igaz-e, hogy a Schulz–Botka-paktum keretében a szocia­listák ezernyi migránst akarnak Szegedre telepíteni – reagált a szegedi Fidesz. Mint írták, felháborító, hogy Szeged szocia­lista vezetése, élén Botkával titokban többezernyi migráns betelepítését készíti elő, ami semmikor sem történhet meg – írta a helyi Fidesz.

Emlékezetes: Botka személyesen egyeztetett a német baloldali politikussal, aki élesen bírálta Orbán Viktort és a kormányt a határvédő intézkedések miatt. Botka az egyeztetés után arról beszélt a külföldi sajtónak, hogy amint lehetősége lenne rá, lebontaná a határkerítést.

Lemondatnák az mszp-s városvezetőt

Botka Lászlónak „letelt az ideje”, haladéktalanul távoznia kell a szegedi polgármesteri székből – jelentette ki Szabó Bálint. A Szeviép-ügy károsultjainak egy részét képviselő jogász szerint „Botka bűnöző, mert vesztegetési ügybe keveredett”. A jogász közölte: a város 18 pontján aláírásgyűjtést folytatnak, hogy így kényszerítsenek ki időközi választást Szegeden. Szabó Bálintot tegnap rendbontásra hivatkozva kivezették a közgyűlés ülésterméből.

(Bákonyi Ádám, magyaridok.hu)

 

Már el is utalták az emelt nyugdíjakat – Segítség jön az otthon-ápoltaknak is

Junckerék legújabb agymenése – EU-s óra az iskolákba?