in ,

Szanaszét bomlik az összefogás – A DK szétverte az összefogást Pécsett

AZ LMP SZERINT KIZÁRT, HOGY HELYBEN MEGEGYEZZEN AZ ELLENZÉK

Pécsett végletesen megosztott az ellenzék, emiatt az LMP eltökélte, hogy saját jelölteket indít az őszi önkormányzati választáson. A konfliktus középpontjában a helyi DK elnöke, Kunszt Márta áll, aki egy tavasszal nyilvánosságra került hangfelvételen leendő szövetségeseit pocskondiázta. Keresztes László Lóránt lapunknak elmondta, hogy a zöldpárt jelöltjeit szerdán mutatják be.

– Én is úgy tapasztalom, hogy az ellenzék megosztott Pécsen – kommentálta a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakcióvezetője a Magyar Nemzet számára a Pécsi Újság egyik szombati cikkét, amelyben a lap arról írt, hogy a helyi politikai erőket megosztja a döntés, amely szerint a zöldpárt önálló polgármesterjelöltet indít Kóbor József személyében a baranyai megyeszékhelyen. Mint ismert, az LMP azután döntött Kóbor támogatása mellett, hogy a többi ellenzéki párt bejelentette: Péterffy Attilát indítják, aki korábban a helyi hőerőmű vezetője volt – és aki rengeteg mecseki fa kivágásáért felelős. A Pécsi Újságnak név nélkül nyilatkozó ellenzékiek megosztottak a kérdésben, hogy kit támogatnának, az ellenzéki összefogás jelöltjének korábbi botrányai és a baloldali üzleti körökkel ápolt szoros viszonya sokakban visszatetszést kelt. Péterffy a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indul, a szervezet azért jött létre, mert a baloldali ellenzéki pártok annyira lejáratták magukat az elmúlt években, hogy inkább „civilként” próbálkoznak.

– Az LMP a legtöbb helyen együttműködik az ellenzéki erőkkel, mert érezzük a társadalmi nyomást, hogy legyen együttműködés a Fidesz leváltására, de itt Pécsen ilyen valós szándék nem volt – nyilatkozta lapunknak Keresztes László Lóránt. A frakcióvezető úgy értékelt, hogy a DK helyi szervezete szétverte az ellenzéki összefogást. – Néhány hónapja kiszivárgott a DK belső taggyűléséről egy hangfelvétel, amelyen Kunszt Márta, a párt helyi vezetője őszintén elmondta, hogy ők miképpen gondolkodnak a többi ellenzéki szervezetről – idézte a fel a konfliktus egyik forrását Keresztes. Lapunk korábban beszámolt a tavasszal nyilvánosságra került hanganyagról, amelyen a helyi DK vezetője epés megjegyzéseket tett szinte az összes ellenzéki jelöltre, Kóbor Józsefről például úgy nyilatkozott, hogy „ilyen elvont ember, gyakorlatilag nem találta meg a folyosón a villanyt”. Ennek ellenére Keresztes László Lóránt úgy értesült, hogy Kunszt Márta a kompenzációs listáról nagy valószínűséggel bejut az önkormányzatba, a tervek szerint győzelem esetén még alpolgármester is lehet.

 

Az LMP parlamenti frakcióvezetője kiemelte, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjének támogatásával olyan elvi korlátokat léptek volna át, amelyek a párt számára vállalhatatlanok lettek volna. – Péterffy Attila nevéhez köthető a biomassza-tüzelés elindítása Pécsen, ami egy nagyon intenzív erdőirtással párosult, ő pedig a mai napig büszke ezekre az intézkedésekre – emlékeztetett Keresztes.

Lapunk kérdésére úgy reagált az LMP-s politikus, hogy az előválasztás lehetősége fel sem merült. annyira mélyek az ellentétek. Azért döntöttek az önálló indulás mellett, mert korábban bemutattak egy konstrukciót, amely jó esélyeket teremtett volna az ellenzéki győzelemhez, ám ezt Kunszték elutasították. – Nem az volt a motiváció, hogy egy valódi korszakváltás történjen Pécsen, csak pozíciót akartak fogni maguknak – értékelt Keresztes.

– Mind a 18 körzetben önálló jelöltünk lesz, a szerdai napon tesszük meg a bejelentésünket – tájékoztatott Keresztes László Lóránt.

(Bácskai Balázs, magyarnemzet.hu)

Nem tudnak leállni a kézcsók hisztivel odaát! – A 168 óra megint kitett magáért… Most minden hazugságot cáfolunk – Videó

Egyetlen kép, ami tökéletesen kifejezi az ellenzék mai állapotát…