in , ,

Svéd mindennapok – Svéd rendőrkapitány: nem fog csökkenni a lövöldözések száma, ehhez kell hozzászokni

A svéd biztonsági szolgálat (Sapo) vezetője, Anders Thornberg egy interjúban arról beszélt: nem látja a végét a skandináv országban tomboló lövöldözéseknek

Mindennapok a bevándorláspárti „paradicsomból”.

A svéd biztonsági szolgálat (Sapo) vezetője, Anders Thornberg egy interjúban arról beszélt: nem látja a végét a skandináv országban tomboló lövöldözéseknek, ezek az állapotok akár öt-tíz éven keresztül is fennmaradhatnak. Véleménye szerint jobb lesz, ha a svédek ehhez szoknak hozzá.

A különböző lövöldözéseknek eddig idén 11 halálos áldozata volt Stockholmban. Ez duplája annak, amit ugyanennyi idő alatt 2018-ban regisztráltak. Csak az előző hétvégén három különböző lövöldözéshez riasztották a rendőröket, az incidenseknek két halálos áldozata volt összesen.

Thornberg szerint elsősorban bandaháborúk során történnek a lőfegyverekkel elkövetett bűncselekmények, és ez most már nem csak a rendőrség, de az egész társadalom számára probléma.

A különböző bandák csatározásai mellett a drogkereskedelem is nagy szerepet játszhat a lövöldözések elszaporodásában, a stockholmi rendőrség szerint rekordmennyiségű kokain terjed a fekete piacon.

A Mérsékelt Párt vezetője, Ulf Kristersson szerint a jelenlegi helyzet „igen vészes ahhoz képest, hogy egy olyan országról beszélünk, amelyik nem áll háborúban.”

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Nem stadion – Érsebészeti profillal is bővül a kardiológiai intézet

      Nem stadion – Magyarország egyik legkeletibb városa kap buszpályaudvart