in

Süllyed az LMP hajója – menekül Jancsó Andrea a pártból

“Ez már nem az a párt, amibe én 2014-ben beléptem” – Távozik az LMP-ből Jancsó Andrea

A Magyar Nemzet értesülése szerint kilép az LMP-ből Jancsó Andrea, a párt IX. kerületi képviselője, mert szerinte megváltozott a párt irányvonala. A lapnak azt mondta, ő nem ehhez az ellenzéki párthoz csatlakozott korábban. “A mai napon kiléptem az LMP-ből. Nehéz szívvel tettem meg, de (…) ez már nem az a párt, amibe én 2014-ben beléptem” – írja Facebook posztjában a politikusnő. Jancsót az ellenzéki párt hétvégi kongresszusán az országos lista 28. – meglehetősen esélytelen – helyére tették. Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja a hírt megerősítette az Indexnek, hozzátette, “sajnáljuk Andrea döntését, jó kollégának tartjuk, fontos munkát végzett a kerületben“. Jancsó a továbbiakban független önkormányzati képviselőként folytatja a munkáját Ferencvárosban.

Jancsó Andrea kilépéséről a PestiSrácok.hu már hétfőn kérdezte Szél Bernadettet, az LMP társelnökét, de akkor ő még nem tudta megerősíteni a hírt.

A párt alapítója és korábbi társelnöke, Schiffer András így kommentálta Jancsó távozását:

———————————–
Schiffer András

Nagyon sajnálom Jancsó Andrea Katalin döntését, de maximálisan megértem az indokait. Az ő munkájának is köszönhetem, hogy 2014.áprilisában az LMP legjobb egyéni választókerületi eredményét értem el. Sokakkal ellentétben, nem a dicsfényért és nem megélhetésért kezdett el politizálni. Azok közé tartozik, akik az egzisztenciájukat is kockára teszik az elveikért, s ilyen emberből egyre kevesebb van. Hiszem, hogy egyszer még eljön az idő, amikor ő is újra tud tenni a köz javáért.Tisztelet neki!

Jancsó Andrea önkormányzati képviselő információi alapján tárta fel lapunk a ferencvárosi bérlakásbotrány részleteit.
mno.hu
———————————
(pestisracok.hu)

Kínos: már ételosztással sem tudja megetetni az embereket a Momentum – Csúnyán beégett a párt

EZ OSZT IGEN! – Jobbikos palotaforradalom: a volt zalaegerszegi elnök is beleszállt Vonába