in ,

Stabil agyhalál – Az ELTE jogi karán is egyetemfoglalás lehet

Hallgatói fórumon készítik fel a diákokat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán arra az esetre, ha az SZFE-hez hasonlóan alapítványi fenntartásba kerülne az intézmény

Hallgatói fórumon készítik fel a diákokat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán arra az esetre, ha az SZFE-hez hasonlóan alapítványi fenntartásba kerülne az intézmény – közölte a Magyar Nemzet. Az eseményt szervező Titkos Egyetem nevű Facebook-csoportban azt írták: egy olyan felsőoktatást akarnak, ami a párbeszédre és egymás meghallgatására alapul, és nem a felülről oktorjált döntésekre. Az előadók között ott lesz Fleck Zoltán jogszociológus is, aki nemrég azt nyilatkozta: a ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondani a jogállamiságról.

A jogszociológus egyébként számtalan esetben tett hitet Gyurcsány Ferenc mellett, sőt részt vett abban a 2011-es akcióban is, ahol az aláírók a volt miniszterelnököt Nagy Imréhez hasonlították, és mentelmi jogának megvonását koncepciós pernek állították be.

Fleck kijelentésével kapcsolatban a Magyar Nemzet megkereste az ELTE ÁJK dékáni hivatalát, hogy megtudja, mi az intézmény vezetésének véleménye arról, hogy olyan tanár tanít jogi egyetemen, aki gond nélkül lemondana a jogállam tiszta érvényesüléséről. A lapzártáig nem kaptak választ kérdésükre.

 

(hirtv.hu, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Válasz az ellenzéknek – Müller Cecília: a háziorvosok soron kívül kérhetik az ingyenes tesztelést

Gajdics Ottó is megüzente: „Nagy ütközet vár ránk 2022-ben. Készüljetek!”