in , ,

Soros-csicskák akcióban – Álvitát folytat a Helsinki Bizottság

A kormány és a CÖF a véleménynyilvánítás jogát védi

– A nemzeti konzultáció elleni támadásával ismét egyértelművé tette a Magyar Helsinki Bizottság, hogy a migrációt támogatja – nyilatkozta lapunak Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője, aki szerint a Soros György-féle nyílt társadalom eszméjét hirdető szervezetek a bevándorlás kérdésében álvitákat folytatnak, valós céljuk a nemzetállamok leépítése. A kormány és a CÖF a magyar állampolgárok véleménynyilvánítási jogát hangsúlyozva ítélte el a jogvédők akcióját.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint felháborító, hogy a Helsinki Bizottság jogi úton próbálja megállítani a nemzeti konzultációt. Dömötör Csaba tegnap úgy fogalmazott: úgy látszik, hogy a Soros György által támogatott szervezetek mindent megtesznek azért, hogy a magyar állampolgárok ne nyilváníthassanak véleményt a milliárdos terveivel kapcsolatban. A CÖF–CÖKA tegnapi közleményében felhívta a figyelmet: a Helsinki Bizottságnak is tudomásul kell vennie, hogy az emberek többségének véleménye Európában, így Magyarországon sem kerülhető meg.

– A Helsinki Bizottság akciójával valójában szívességet tesz a kormánynak azzal, hogy ismét színt vallanak migránstémában, ezzel elég erősen alátámasztják a velük szemben megfogalmazott kritikákat – közölte lapunkkal Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. Mint mondta, bizonyára azt gondolták, hogy perkezdeményezésük egyféle „trendi geg vagy fricska” lesz, de azzal nyilvánvalóan ők is tisztában vannak, hogy a bírói gyakorlat és a jogszabályok is fokozottabb kritikatűrési kötelezettséget írnak elő közszereplők esetében. A jogász felidézte: pontosan a liberális jogértelmezés volt az, amely az elmúlt években jóformán kiüresítette a jó hírnév és a becsület védelmét a politikusok és közéleti szereplők esetében.

Szánthó Miklós szerint a Soros eszméit támogató szervezetek célja a nemzetállamok leépítése

Fotó: Mirkó István

Szánthó Miklós szerint a Soros eszméit támogató szervezetek célja a nemzetállamok leépítése

Szánthó Miklós úgy fogalmazott: különösen ironikus, hogy a Helsinki Bizottság most azt próbálja bizonygatni, hogy miként is értették, amiket a migránsokról mondtak, mivel az Alapjogokért Központ többi kollégájával együtt számos olyan vitán vettek részt a civil szervezettel, ahol a helsinkisek pontosan a bárki számára alapjogként követelhető menedékjog mellett érveltek. – A migráció kapcsán a bizottság és társai által folytatott, részletkérdésekről szóló álvitákat jellemzi, hogy a Helsinki Bizottság egyik fő problémája pár hónapja még az volt, hogy a magyar menekültügyi ellátórendszer nem biztosít külön pszichoszociális ellátást az LMBTQ személyeknek – fogalmazott a jogász. – Soros-terv létezik, úgy hívják, a nyílt társadalom eszmerendszere.

A Helsinki Bizottság és a többi emberi jogi fundamentalista szervezet ezen az eszmei talajon áll, hiszen forrásaik jókora része az eszméről elnevezett alapítványi hálózattól, a Soros által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványoktól származik. Ez a gondolkodásmód azt hirdeti, hogy a nemzeti szuverenitásba vetett hit az általuk vallott fejlődés útjában áll, ezért azt le kell bontani, hogy létrejöhessen a globális nyílt társadalom. Ennek egyik eszköze a bevándorlás bátorítása és pártfogolása, hiszen a nemzeti karaktert mindenekelőtt a „multikulti” veri szét – jelentette ki Szán­thó Miklós.

Mint arról beszámoltunk: a Helsinki Bizottság egy hazugságra alapozott keresetet adott be a nemzeti konzultáció ellen. Ebben azt írták, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda a kérdőívek összeállításakor valótlant állított, pontosabban valós tényt valótlan színben tüntetett fel, s ezzel megsértette személyiségi jogaikat. Csakhogy a Helsinki Bizottság következetesen rosszul, egy „például” szó betoldásával idézett, tehát meghamisította a konzultáció szövegét. A Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által százmilliókkal támogatott szervezet a keresetlevelében kétmillió forint sérelmi díjat követel személyiségi jogaik állítólagos megsértése miatt, illetve bezúzatnák a nemzeti konzultáció kérdőíveit, és lekapcsoltatnák a kormányzati akció honlapját.

 

(Kárpáti András- Nagy Áron, magyaridok.hu)

Elérte Európát a brutális hurrikán, halottak is vannak – Vajon létezik az irányított időjárás?

Bundesmutti a totális becsicskulás útján – Merkelék elbukták a tartományi választást