in ,

Somogyi Zoltán elismerte: az ő cége készítette az amerikaiak „Ruszkik, haza!” plakátkampányát

Hont András szerint „erre aztán kurva nehéz büszkének lenni”.

Az ATV Öt című műsorában Gyöngyösi Márton Széder-estje mellett szóba került az amerikai nagykövetség támogatásával ezen a héten indított plakátkampány is, melynek keretében  „Ruszkik haza” fehér feliratú plakátok kerültek ki az utcákra, azzal a szöveggel, hogy 1956 Magyarország, 2023 Ukrajna”.

A plakátok másik felén az szerepel, hogy „béke akkor lehet Ukrajnában, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul”.

Az üggyel kapcsolatban szóba kerültek az amerikaiak által szerdán bejelentett, a vártnál jóval enyhébb, és Magyarországot nem is érintő szankciók, melyek kapcsán

Hont András elmondta: a messiásvárás „a végzetesen beteg ellenzéki értelmiségről szól”.

Szerinte a „Facebook-értelmiségiek” – akiknek a DKTV-n kívül nem maradt más felülete, mint a közösségi oldal, ahol Orbán Viktorról írnak „csúnyaságokat” – azt gondolják, hogy Nyugatról jön a pénz, az erő és a tudás.

„Tényleg az van, hogy felerészben az ellenzéki tevékenységet átvette a CIA” – szögezte le Hont a többi szereplő nagy megrökönyödésére. Hozzátette: az ellenzék másik bevételi forrását a „NER utalja”.

Nem sokkal később Hontnak azt is sikerült kihúznia Somogyi Zoltánból, hogy a plakátok elkészítésében szerepet játszott az a cég is, melynek ő a résztulajdonosa.

Állítása szerint azonban az operatív munkában nem vesz részt évek óta, és kérte is a kollégáit, hogy legközelebb szóljanak neki, ha ilyesmit csinálnak, hogy a nyilvános szerepléseinél legyen tisztában minden körülménnyel.

Annak ellenére, hogy nem tudott róla, Somogyi aztán megpróbálta megvédeni a plakátkampányt.

Ezt megvárom, mert erre kurva nehéz büszkének lenni” – szólt közbe Hont. Somogyi szerint jó, ha van egy ellenálláspont a „kormányzati progagandával” szemben.

 

 

(Mandi)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Kötter Tamás négy mondatban küldi padlóra a főpolgármestert: „Ide vezet a liberális városvezetés”

USA beavatkozás – Ahogy megírtuk: jönnek a fényre a hazaárulók – Első jelentkező: Somogyi Zoltán