in

Sivalkodás lesz! – A Párizsi Magyar Intézet a rendező gátlástalan, gyűlölködő politizálása miatt kénytelen volt törölni egy Spiró-bemutatót

PestiSrácok.hu úgy tudja, törölt egy ma esti Spiró-bemutatót Havasi János

A PestiSrácok.hu úgy tudja, törölt egy ma esti Spiró-bemutatót Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója, mert a darab rendezője állítólag Magyarországot gyalázó kommentárral „reklámozta” az előadást. Az eset miatt persze tüntetés készül.

Orbánisztánról, abszurd Magyarországról, a korrupció államáról, a butaság államvallásáról fejtegette nézeteit Gerzsenyi Bea rendező az általa színre vitt Spiró-darab kapcsán, de mindez nem akadályozta meg abban, hogy a „korrupció állama” által fenntartott Párizsi Magyar Intézet szolgáltatásait igénybe vegye „művészete” kibontakoztatásához. Az Intézet igazgatója azonban közbelépett, és úgy döntött, hogy máshol talán helye lehet egy ilyen visszataszító politikai támadásnak, de nem a magyar adófizetők pénzéből fenntartott kulturális intézetben. 

Mai közleményében azt írta Havasi János igazgató, hogy a Párizsi Magyar Intézet fontos és értékes műnek tartja Spiró György Csirkefej című művét, mely a magyar kormány Publishing Hungary programjának keretében és anyagi támogatásával került a műsortervükbe. A három hónapos próbafolyamat során a rendező, Gerzsenyi Bea minden szakmai kívánságát teljesítették, egyebek között térítésmentes szállást biztosítottak számára.

Egy nappal  Spiró  művének bemutatója előtt azonban kiderült, hogy az előadás rendezője olyan provokatív meghívólevelet küldött szét az esemény kapcsán, mely Magyarországra vonatkozóan méltatlan, súlyosan sértő, valótlan megállapításokat tartalmaz. Ráadásul a rágalmazó közleményt az Intézet hivatalos programismertetőjének szövegkörnyezetében helyezte el, ami további megtévesztésre alkalmas.

Ennek fényében a magyar állam, a magyar adófizetők pénzéből fenntartott Párizsi Magyar Intézet számára a Gerzsenyi Bea által rendezett előadás megtartása nem vállalható fel.

– írta az igazgató, hozzátéve: „inkorrekt lépésével Gerzsenyi Bea olyan helyzetbe manőverezte intézetünket, magát és társulatát, amelyben nem dönthettem másként, mint hogy a rendezővel megszakítottam a munkakapcsolatot, és a bemutatót töröltem az intézet programjából.”

Úgy tudjuk, a döntéssel elégedetlen érintettek demonstrációt szerveznek ma estére a Párizsi Magyar Intézet elé. A botrányos rendezői szöveg miatt információink szerint több franciaországi magyar is felháborodását fejezte ki az Intézetnél és a magyar külügyi tárcánál.

Vezető kép: vikomakt

(pestisracok.hu)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Micsoda tomboló “mélyszegénység” – hét éve töretlenül bővül az üzemanyagok forgalma Magyarországon

Az agyhalott Tóta W. durván nekiment Bayer Zsoltnak és Szakács Árpádnak