in ,

Salvini és Macron totál egymásnak esett

A franciák egy olasz erdőbe vitték a migránsokat

Salvini: nem fogadjuk el a franciák bocsánatkérését

 

 

Az olasz belügyminisztérium közölte, hogy múlt hét pénteken a francia csendőrség munkatársai egy, a határon lévő erdőhöz hajtottak, majd ott kitessékelték a migránsokat az autóból, és otthagyták őket az olasz erdő közepén. Mindez a Torino tartománybeli Claviere településen történt. Az ANSA olasz hírügynökség szerint a rendőrség kamerái rögzítették a francia járművet felvételükön. Az ANSA szerint a járműből kiszálló két ember a feltételezések szerint afrikai migráns.

Matteo Salvini magyarázatot követelt az események kapcsán. Meg is kapta, ami annyiban merült ki, hogy a francia hatóságok közölték, hibát követtek el. Hautes-Alpes megye prefektúrája közleményében azzal magyarázta az esetet, hogy “hiba történt egy illegális bevándorlókat visszaszállító misszió során”, mivel a “kevés tapasztalattal rendelkező csendőrök az olasz rendőrség előzetes engedélye nélkül hajtottak át a határon”.

Migránsokat otthagyni egy olasz erdőben nem tekinthető hibának vagy véletlennek”

– mondta Salvini.

A belügyminiszter az eseményeket Olaszország elleni példátlan támadásnak tartja, és kedden közzétett Instagram-posztjában közölte, hogy nem fogadják el a bocsánatkérést.

Az EU és az ENSZ miért nem találja visszataszítónak azt, hogy embereket hagynak magukra egy elszigetelt területen mindenféle segítség nélkül – tette fel a kérdést.

Hozzátette, hogy nemzetközi szégyen, ami történt és Macron nem tehet úgy, mintha semmi nem történt volna. Nem fogadjuk el a bocsánatkérést – jegyezte meg.

Számos civil szervezet bírálta már azt a gyakorlatot, amely szerint a francia hatóságok “naponta visznek vissza menedéket kérő embereket francia területről Olaszországba, megsértve az európai és nemzeti szövegekben rögzített garanciákat és eljárásokat a menedékjogot illetően”.

Nem ez az első alkalom, hogy Salvini kiosztja Macront. Az olasz belügyminiszter korábban arrogánsnak nevezte a francia elnököt, mivel az kritizálta Olaszországot, amiért nem engedte kikötni az Aquarius migránsmentő hajót 600 illegális bevándorlóval a fedélzetén.

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Apáti Bence ír őszintén a hajléktalankérdésről

Védjük a hazát – Fejlesztés előtt a szárazföldi haderő is