in

Rendkívüli Kormányinfó: vége a hatósági áras benzinnek

Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett meg Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt 22.30-as kezdéssel

Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett meg Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt 22.30-as kezdéssel, miután az elmúlt napokban súlyos ellátási nehézségek jelentkeztek a magyar benzinkutakon. Gulyás Gergely elmondta, hogy az orosz kőolajra való szankciók miatt bekövetkezett amitől tartottak. zavarok vannak a hazai üzemanyagellátásban, és a Mol közölte, hogy a nem tudja import nélkül fenntartnai az ellátást. Mint fogalmazott, a brüsszeli szankciók miatt a kormány arra kényszerült, hogy feladja a benzinárstopot. Az ársapka kedden 23 órai hatállyal kerül kivezetésre. Hernádi Zsolt pedig ismertette, 641 forint a benzin 699 forint a dízel átlagára.

A kőolaj szállítására vonatkozó brüsszeli szankciók életbelépésének második napján a MOL levélben értesítette a külügyminisztert arról, hogy importból kell fedezni a magyar fogyasztást. Ezzel a hatósági ársapka fenntarthatatlanná válik, a kormány pedig felkérte a MOL-t, hogy az gondoskodjon a Brent típusú olaj beszerzéséről a világpiacokról.

 

 

A kormány a Mol javaslatát megfogadva az árstopot megszünteti

-jelentette be.

A MOL eddig bírta

-fogalmazott Hernádi Zsolt a hatósági ársapka kivezetése kapcsán. Hernádi szerint nem látott krízishelyzet alakult ki az országban az elmúlt napokban. A Mol vezérigazgatója szerint a töltőállomások negyedében nem volt elérhető benzin és dízel.

Ilyen korábban nem történt

– tette hozzá.

A MOL vezetője elmondta, dolgoznak a dunai finomító mielőbbi helyreállításán, ez azonban, mint kifejtette, önmagában nem megoldás, ugyanis a brüsszeli szankciók következtében nem lehetséges az Oroszországból származó feldolgozott olajtermékek re-exportja.

Vissza kell hozni az importot, hogy a piacon újra megfelelő legyen az ellátás

-húzta alá.

Hozzátette, az ársapka kivezetésére azért is szükség van, mert hamarosan egy újabb szankció lép életbe, február 5-től kiesik 10 százaléknyi dízel az európai piacról. Megjegyezte továbbá, Magyarország viszonylag jó helyzetben van, de el kell fogadni, hogy a szankciós környezetben csak az import helyreállításával pótolható a kieső orosz olaj, amelynek finomított re-exportját nem engedélyezik az uniós tiltó rendelkezések. A MOL vezérigazgatója aláhúzta, a szankciós politika általánosságban sokkhatást gyakorolt az európai energetikai piacokra, ami energiaválságot okozott.

Kérdésre válaszolva Gulyás Gergely elmondta, kedden 23 órától kerül kivezetésre, Hernádi Zsolt pedig ismertette, 641 forint a benzin 699 forint a dízel átlagára. Hozzátette, azonnali stabilitást az ársapka kivezetése sem hoz, erre a pánikreakció elcsendesülése után lehet lehetőség. Jelenleg úgy kalkulálnak, ez 2 hónapig is eltarthat.

 

 

(pestisracok.hu)

 

  

 

További híreink:
Puzsér Róbertnek nincs joga megszólalnia a közéletben, amíg elnézést nem kér a budapestiektől – Ezért kéne elnézést kérniAgyhalál: Csintalan Sándor szerint Nagy-Magyarország nem létezett soha – Akkor Csintalan Sándor sem létezikAz EU-s korrupció óta Feriné totál eltűnt – Vajon mi a csicskulás oka? Hova tűnt a bolgár nő?Baj van libernyákéknál: egyre közelebb ér a brüsszeli korrupciós botrány Gyurcsánynéhoz – VideóAki akkumulátorgyárral rendelkezik, az tud nagy mennyiségben gyártani, így azé lesz a jövő – VideóKöhög a bolha – A románul beszélő román Fegyőr nekiment SzijjártónakMegszólalt a DK ifjúsági mozgalma – A Momentum vezére ledobta az ékszíjat: azonnal szüntessék meg az árstopokat!Guruló dollárok: Varga Judit tájékoztatást kért az EB-től arról, együttműködött-e a testület az Action for DemocracyvalSzijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – VideóEz a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy CsabátA kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – VideóFelszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnal minden hídról tiltson ki minden autót Budapestről! Legyen bátorEz egy hülye: Kamu Genya: gyorsabb és kiszámíthatóbb a közlekedés, mióta nem enged autósokat a LánchídraBaloldal: ne legyen semmi! Ne épüljön semmi, sehol, soha!Megadja eléggé nekiment Puzsérnak – Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmust

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Még egy jó döntés! A Kormány kiterjeszti a kamatstopot a diákhitelekre is (videó)

A kormány letérdelt a MOL előtt – Győzött a profit