in ,

Rendkívüli: a kormány átveszi a Lánchíd felújítását, ha Karácsonyék sokáig töketlenkednek.

Hollik István bejelentést tett

Hollik István bejelentette, hogy ha hosszú ideig tart a főváros “szerencsétlenkedése” akkor a Fidesz és KDNP frakciók megkérik a kormányt, hogy vegye át a Lánchíd felújítását és vegye a saját kezébe. Az ATV kérdésére azt mondta: ez rövid időt jelent, “nem sokat tudunk most már várni ezzel”. Az átvétel egyszerű jogi aktus, egy törvényt kell hozzámódosítani – mondta el Hollik István az ATV kérdésére.

Mint az atv.hu beszámolt róla, a Lánchíd nemzeti jelkép, és a főváros felelőssége. Érthetetlen, hogy miért nem írta ki a főváros a közbeszerzést. A “szerencsétlenkedést” a Fidesz és a KDNP eddig türelemmel figyelte. De ha ez hosszú ideig így tart, akkor megkérik a kormányt, hogy vegye át a fenntartást, vegye a saját kezébe. Így újult meg a Kossuth tér, a Vár is. Azt kérik a kormánytól, hogy vegye át a felújítást – jelentette be Hollik István.

Az ATV kérdésére, hogy a “rövid idő” egy-két hetet jelent-e, az ATV szerint Hollik István nem mondott konkrét határidőt, de a válaszából kiderült, hogy nem várnak túl sokáig.

Kell lépéseket tenni, a kormányzatnak kell a tulajdonosának lennie a Lánchídnak, akkor tudják felújítani – mondta Hollik István. Az ATV kérdésére Hollik István azt is elmondta, hogy kell lépéseket tenni a Lánchíd átvételéhez, a kormányzatnak kell a Lánchíd tulajdonosának lenni, de ehhez törvénymódosításra van szükség.

Ez egyszerű jogi aktus, egy törvényt kell hozzá módosítani – nyilatkozta a Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV-nek.

 

(Számok – a baloldali álhírek ellenszere Facebook oldal)

 

Oszd meg másokkal is!

Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

Na, végre! Jönnek a Leopárdok! Videó