in ,

Rendben van a magyar oktatás! – Az első ötvenben a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education új rangsorában

A Semmelweis Egyetem (SE) a 41. helyen áll a Times Higher Education (THE) friss rangsorában

A Semmelweis Egyetem (SE) a 41. helyen áll a Times Higher Education (THE) friss rangsorában, amely részben hallgatói felmérésen, részben az egyetemi adatszolgáltatáson, statisztikákon alapul – tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t. A Europe Teaching Rankings 2019-es listáján összesen 258 európai, ezen belül négy magyar egyetem szerepel.

A rangsor a hallgatói véleményeken – elkötelezettség, ajánlás –, az oktatás biztosításához szükséges erőforrások meglétén – oktató-hallgató arány, oktatók közleményeinek száma –, az oktatás eredményességén – diplomázási arány, piacképes tudás –, valamint az oktatási környezeten – nemek aránya, nemzetközi és Erasmus+ programban részt vevő hallgatók aránya – alapul. A Semmelweis Egyetem ez utóbbiban érte el a legjobb eredményt – írták.

A magyar felsőoktatási intézmények közül a Semmelweis végzett az élen (41. hely), a Szent István Egyetem a 126-150. helyen, a Debreceni Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedig a 151-200. helyen áll a rangsorban, a listát az Oxfordi Egyetem vezeti.

(magyarnemzet.hu)

Folyton jönnek a senkik, akik azt hiszik, hogy valakik

A magyar kormány és a klímavédelem! – A magyar kormány 50 millió fát ültet 2019-ben!