in , ,

Rég megbukott politikusok gyalázzák Orbán Viktort – Itt van most nekünk ez a Balázs Péter

A Petya el van tévedve

Már megint el vagyunk szigetelve. Legalábbis egy volt, bukott, csúnyán megbukott külügyminiszter szerint, Balázs Péter szerint.

 

A hírklikk álhír-szennyportálnak nyilatkozott Peti elvtárs.

Elemezzük, miket is mondott Peti elvtárs, és válaszolunk is rá:

 

  • Orbán Viktor egyre inkább kiszorul a fő európai áramlatokból és minden erővel oda próbál visszakapaszkodni

Válasz: annyira nincs elszigetelve Orbán Viktor, hogy már német liberális lapok is azt írták, hogy Orbán Viktor kvázi Európa vezetője. Itt járt már Macron, most volt Le Pen találkozó, és sorra adják egymásnak a kilincset a világ vezetői a Karmelitában. Péter elvtárs tehát hazudik.

  • A volt külügyminiszter és uniós biztos úgy látja, egy olyan szorongó ember megnyilatkozásairól van szó, aki többnyire elképzelt ellenségekkel hadakozik.

 

Válasz: elképzelt ellenségek, mint illegális bevándorlók, emelkedő rezsiköltségek megállítása, a háttérhatalom embereinek szervezeteinek befolyása. Az a baj, hogy ezek nem elképzelt, hanem valós ellenségek.

 

  • Igaz, hogy ennek nem kellene ennyire látványosnak lennie, különösen a sorrendben a negyedik – és most igazán fölényes – választási győzelme után, de az eddig is látható volt, hogy Orbán Viktor fél valamitől.

Válasz: Orbán Viktor pont, hogy nem úgy néz ki, mint aki fél valamitől. Ha annyira félne, nem lenne bátor kormánya, és nem alkotna meg unortodox gazdasági, politikai, alkotmányos lépéseket. Aki fél, nem így cselekszik. Orbán Viktor inkább aggódik, aggódik nemzetének sorsa iránt. Mert felelős vezető.

  • Ellenfeleit például „progresszív liberálisoknak” nevezte, de összekeverte őket a kommunistákkal…

Válasz: ezek a liberálisok éppen Sztálin szobrot emelnek pl. Németországban: tehát a progresszívek egyben kommunisták is. Orbán Viktornak teljesen igaza van. Semmit sem kevert össze a kormányfő.

 

  • Mindez azt mutatja, hogy Orbán egyre inkább kiszorul a fő áramlatokból és minden erővel oda próbál visszakapaszkodni. Ehhez egyrészt a legszélső jobbon igyekszik barátokat, támogatókat szerezni, ugyanakkor pedig egy szélsőséges diplomáciai technikával, a vétózással akar pozíciót szerezni magának, nem azzal, hogy többséget gyűjt maga köré. Az utóbbi hetek találkozóival ezt a tendenciát erősítette.

Válasz: itt Péter elvtárs saját magát cáfolta. Tehát akkor mégsem szorul ki a fő európai áramlatról, hiszen fontos emberekkel találkozik. Az, hogy barátokat, szövetségeseket keres, talán nem bűn a politikában. Melyik diplomáciai technika szélsőséges? Hogy találkozik a világ vezetőivel? Hogy találkozik a pápával és a békéről beszélnek?

 

 

Balázs Pétert kiemeleztük. Balázs Péter elbukott.

Megállapítottuk: Balázs Péter hazudik.

 

Függöny.

 

 

mindenszo.hu

 

 

Add tovább!

Ezt a Holdról is látni fogják – Két dolog történhet: vagy totálisan megpuccsolják Jakabot, vagy végérvényesen (még jobban) kettészakad a párt

Brutális ingatlanmutyi a XVIII. kerületben – Nagy bajban a DK-s Szaniszló (polgármester) – Videó