in ,

Reagáltak az újságírók a Jelen hetilap Kövér Lászlót becsmérlő cikkére

Nem hagyta szó nélkül a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, hogy a hetilap „Kövér, a baromarcú” címmel jelentetett meg vezércikket.

„A szabad vélemény nem lehet egyenlő az emberi méltóságot sértő, gyűlölettől fűtött öncélú sértegetéssel” – figyelmeztet a Magyar Nemzeti Médiaszövetség a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében, a Jelen hetilapban megjelent, Kövér László házelnököt becsmérlő írásra reagálva.

A lap felidézi:

Kövér László sértegetésének lehetséges módozatain morfondírozott egy nyilvános gondolatmenetében Tóth Ákos,

a balliberális sajtótermék főmunkatársa a publicisztikájában. A cikk a lap legelőkelőbb helyén, vezércikként szerepel a „Dolgok éle” című rovatban. Az írás a „Kövér, a baromarcú” címet kapta, azonban az online kiadásban már óvatosabban fogalmaznak, ott „Kövér, minek nevezzelek?” a cikk címe, mintha maguk is érezték volna, hogy túllőttek a célon.

A Médiaszövetség mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága mellett

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében úgy fogalmaz, növekvő aggodalommal figyelik a baloldali médiumokban egyre inkább elharapózó gyűlölködő megnyilvánulásokat.

„Meggyőződésünk, hogy az újságíró társadalomnak a tájékoztatás mellett a példamutatás is a feladata kell, hogy legyen, ezért az otromba, trágár kifejezéseknek, az öncélú, gyűlölettől fűtött sértegetésnek nincs helye a magyar sajtóban” – írja a szövetség.

„A Népszavában lehozott botrányos karikatúrák után ezúttal egy Jelen elnevezésű lapban szabadult el a véleménynyilvánításnak álcázott oktalan gyűlölet. A szerző, Tóth Ákos az írásban arról elmélkedik, hogy milyen durva sértésekkel lehetne illetnie a baloldalnak a magyar Országgyűlés elnökét” – teszik hozzá. Aláhúzzák, hogy

a Magyar Nemzeti Médiaszövetség mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága, az újságírói műhelyek zavartalan munkájának biztosítása mellett,

és felemelték a szavukat, amikor baloldali politikusok hivatásukat gyakorló újságírókat fenyegettek meg, de nem hallgattak akkor sem, amikor baloldali médiumokat ért terheléses támadás a világhálón keresztül. De most felháborodásunknak adunk hangot, és arra szólítunk fel minden jóérzésű kollégát, hogy szabjunk gátat az oktalan gyűlöletnek és a nemtelen sértegetéseknek – írják.

Kérnek minden újságírót, hogy határolódjanak el a cikktől

„Hisszük, hogy névtelen firkászokat nem a minősíthetetlen stílus emel a nagy újságírók sorába. Hisszük, hogy a szebb napokat megélt közös szakmánk eszköztárába nem férhet bele az otrombaság és a gyűlölködés. Az emberi méltóság tiszteletének kultúrája megőrzésre szorul, és szövetségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a közönséget megvédje a romboló médiatartalmakkal szemben” – húzzák alá.

Kérünk minden kollégát, hogy segítsen megállítani ezt a visszataszító folyamatot, és határolódjon el minden hasonló megnyilvánulástól

– zárja közleményét a Magyar Nemzeti Médiaszövetség.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

CPAC – Íme, Orbán Viktor 12 pontja

A magyar újságírás felért a csúcsra – Tóth Ákos, a Jelen főmunkatársa: “Kövér, a baromarcú”