in ,

Rákay Philip: Dobrevvel szembejött a valóság – bizony nem mindenki kap elvtársi luxusnyugdíjat, mint amilyet Apró Piroska

Dobrev Klára a nép közé ereszkedett

Dobrev Klára a nép közé ereszkedett. Leugrott vásárolni a rózsadombi neobarokk villából, és szembetalálta magát a rögvalósággal – írja Rákay Philip. Szerinte Gyurcsányné Facebook bejegyzésének felütése a szovjet realizmus legnagyobbjait idézi: „Nemrég találkoztam egy idős asszonnyal. Gyümölcsöt válogatott, és látszott azon vívódik, mit tegyen a kosárba. (…) hogy tud-e banánt és mandarint venni, vagy csak az egyiket?”. 

 

 

Rákay Philip a bejegyzéssel kapcsolatban leírta véleményét.

Dobrev Klárából mélyről tört fel a szociális érzékenység – mint egy régen szunnyadó tűzhányó -, aminek hatására persze rögtön a kormányt kezdte szidalmazni, az elmúlt tíz évet okolva mindenért…
Klárika, számoljunk egy kicsit! Tételezzük fel, hogy az említett kisnyugdíjas 74 éves, ami azt jelenti, hogy 1947-ben született. Éppen abban az évben, amikor Rákosiék – a kékcédulás választás után – turbó fokozatba kapcsolták a totalitárius komcsi diktatúrát.

 

A hölgy gyerekként élte át ’56-ot, majd az azt követő kegyetlenül véres megtorlást, amelyet Apró-, Kádár- és Biszku-féle, műveletlen, aljas, gyilkos gazemberek irányítottak. Jutalmul mindhárman a Rózsadomb neves lakói lehettek, másoktól, erőszakkal elrabolt villákban tengetve piszkos életüket.

Eddig tud követni, Klára?

Aztán jött a konszolidáltnak hazudott 60-as, majd a „gulyáskommunista, legvidámabb barakk-ként” számon tartott, ’70-es évek kádári posványának ideje, amikor hősünk – az Orbán-kormány által állítólag kifosztott kisnyugdíjas – tisztes éhbérért robotolhatott valamelyik állami vállalatnál, s jó esetben – valamikor karácsony táján – jutott neki pult alól egy kis banán, de csak mert jóban volt a sarki Közért csemege pultjában dolgozó Marikával.

 

A rózsadombi villákban senyvedő elvtársi családok persze mit sem érzékeltek mindebből, nekik nem csupán a bejárónő, a sofőr, a K-vonal meg a Kútvölgyi kórház VIP ellátása, de déligyümölcs is bőven jutott. Néha bele is rohadt a Szaratov hűtőbe. Ugye, Klára?
1985-ben hősünk 38 esztendős, a legaktívabb fiatal éveiben járt, már kisgyerekei is voltak, s örült, hogy hétvégente a Trabanttal kiautózhattak a 80 négyszögöles nadrágszíj telekre, ahová a férje – aki igazán ügyes ezermester volt – némi hullámpalából és egy kiselejtezett portásfülkéből komfortos kulipintyót eszkábált.

Ez idő alatt Apró Piroska és barátai éppen azon morfondíroztak, hogyan lehetne a politikai hatalmukat mielőbb gazdaságira konvertálni, s nagy ügyesen neki is álltak a spontánnak hazudott privatizációnak: az állami, valamint a KISZ- és az MSZMP-vagyonelemek szisztematikus ellopásának. Így volt, Klára?
Mire a rendszerváltoztatáshoz érkeztünk, addigra a rózsadombi elvtársi klánok, köszönték szépen, de remekül megvoltak. S amit nem sikerült 1990 előtt hazavinni, vagy a külföldi hálózatnak kiárusítani, azt fillérekért privatizálták 1994 és ’98 között, az MSZP-SZDSZ kártékony regnálása idején.
Hősünk 2010-ben – az Orbán-kormány idején lett kisnyugdíjas-, de ekkorra már az előző kormányzat eltörölte a 13. havi nyugdíjat, a 2009-es Gyurcsány-csomagnak köszönhetően… Ferenc majd Bajnai regnálása után az ország az államcsőd szélén állt, a munkanélküliségi ráta az egekben volt, s a mínuszból kellett újraépíteni mindent.

Vagy tán rosszul emlékszünk, Klára?

A kérdés persze költői: Tíz év kormányzás megoldhat-e mindent? Gyógyírt jelenthet-e az Apró-Dobrev-Gyurcsány Klánnak is köszönhető, sok évtizedes baloldali országpusztításra, az összes létező társadalmi problémára… Ne kacagjon ilyen pikírten, Klára!

 

S egy utolsó felvetés még: Nem kellene önnek és egész elvtársi pereputtyának – egyebek mellett, nyugdíj-ügyben is – mélyen, szemlesütve hallgatnia, Klára? Csak kérdezem…

(origo.hu)

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Origo.hu: egy vörösbáró üzemelteti a 24.hu-t

A Gyurcsány-klán szabályosan retteg Rákay Philip bejegyzéseitől

Back to Top