in

Putyin kimondta a lényeget – Putyin: Navalnij egy statiszta, akit Oroszország ellenfelei használnak saját céljaikra

Vlagyimir Putyint a Rosszija 24 orosz hírtelevízió kérdezte az oroszországi tüntetések kapcsán

Vlagyimir Putyint a Rosszija 24 orosz hírtelevízió kérdezte az oroszországi tüntetések kapcsán. Az orosz elnök szerint az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus mellett tartott tüntetések Oroszország ellenfeleinek próbálkozásai, hogy kihasználják az elégedetlenséget az orosz lakosság körében.

Ezt a statisztát éppen most használják. Éppen akkor, amikor a világ minden országában, így nálunk is az embereknél kiütközik a fáradtság, a felgyülemlett harag és az elégedetlenség

– mondta Putyin. Meglátása szerint Oroszország ellenfelei, illetve potenciális ellenfelei mindig is nagyra törő és hatalomra éhes emberekre támaszkodtak, hogy akadályozzák Oroszország befolyásának kiterjesztését a posztszovjet térségben.

 

 

Az utóbbi hetekben tízezrek követelték a bebörtönzött Kreml-kritikus ellenzéki szabadon engedését. A tüntetésekről, amelyek részben Putyin ellen irányultak, több, mint 11 ezer embert állítottak elő. Vasárnapra Navalnij hívei egy újabb tiltakozási formát jelentettek be: felszólították az embereket, hogy este a házak elé kiállva magasba tartott, bekapcsolt zseblámpákkal mutassák ki szolidaritásukat az ellenzéki politikussal. Egy orosz bíróság február 2-án letöltendőre változtatta Navalnijnak az úgynevezett Yves Rocher-ügyben hozott felfüggesztett – többéves – szabadságvesztését arra hivatkozva, hogy a politikus megsértette a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit. Navalnij védelme fellebbezést nyújtott be a döntés ellen. Az ellenzéki politikus januárban tért vissza Oroszországba, miután Németországban kezelték, német szakértők szerint novicsok idegméreggel elkövetett merénylet után.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az EU megint “nagyon” fontos dolgokkal foglalkozik – Az EU fölszólította Kínát, hogy oldja föl a BBC hírcsatornával szembeni tiltást

Hoppá! Már több, mint százezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét – Videó