in ,

Pilhál Tamás: visszakéredzkedik Orbánhoz az áruló

Hegedüs Zsuzsa úgy döntött, inkább mégse mond le főtanácsadói pozíciójáról Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde miatt, még ha a minap le is mondott. Tudniillik meggondolta magát

Hegedüs Zsuzsa úgy döntött, inkább mégse mond le főtanácsadói pozíciójáról Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde miatt, még ha a minap le is mondott. Tudniillik meggondolta magát. Legújabb levelében (az elmúlt napokban vagy három irománnyal szórta meg a nyilvánosságot, az egész ország ezeket böngészi) már azt taglalja, hogy lemondása okafogyottá vált, mivel szerinte a miniszterelnök csütörtökön Bécsben „visszakozott”, „korrigálta a mondatát”.

Emiatt ő – Hegedüs Zsuzsa – nagyon büszke a barátjára, Viktorra, aki továbbra is számíthat a segítségére. Hogy hivatalos főtanácsadóként vagy sem, számára oly mindegy. Megbocsátok neked, menjen minden ugyanúgy, mint eddig – nagyjából ez a kicsengése Hegedüs levelének, amelyet így zár: „Szeretettel: Zsuzsa”.

Az ember csak kapkodja a fejét. Mi folyik itt?

Valójában annyi történt: a miniszterelnök Székelyföldön mondott egy zseniális beszédet, amelynek egy, a magyarok elsöprő többsége által támogatott, migrációkritikus gondolatát („nem akarunk kevert fajúvá válni”) szándékosan kiforgatták a magyarországi és a nemzetközi balliberálisok, s őrjöngő hitlerezésbe, nácizásba kezdtek. Ehhez a hisztériához csapódott Hegedüs Zsuzsa, aki kedden levélben jelentette be: lemond, mert Orbán „tiszta náci” beszédet mondott. A levelet – jó szándéka jeléül – azonmód megküldte a HVG-nek, ahogy kell. (Hová is küldhetné az ember a barátját hátbadöfő levelét, ha nem az ellenségnek?)

 

Majd körbehaknizta a balliberális portálokat, tévéket, hogy mindenhol elmondhassa: ő nagyon régóta nem bírja elviselni, amit Orbán művel, már 2014-ben kezdtek elfajulni a dolgok, és legutóbb a gyermekvédelmi törvény ellen tüntetni is kiment, bizony. Időnként pedig „leüvöltötte” Orbán Viktor fejét, amiért más véleményen merészelt lenni Európáról, mint ő. Az egyik interjúban Hegedüs már-már forradalomra hívta föl a népet az Orbán-beszéd miatt. Az a fontos, hogy a közvélemény mozduljon meg – szavalta, „ki kell rekeszteni a kirekesztő viselkedést”, ennek lentről kell jönnie, a kisemberek szintjéről. És így tovább.

Most viszont már mégsem buzdít Orbán elleni tüntetésekre, hanem folytatná a főtanácsadoskodást. Hiszen nem is történt semmi, ugyebár. Leszámítva a nyílt színi árulást meg azt, hogy a teljes nyugati fősodratú sajtó címlapon gyalázhatta Orbánt a Hegedüs-orvtámadás miatt. Ráadásul a nagy semmiért. Hiszen 50 IQ fölött bárki fölfogja: műbalhé volt az egész, gusztustalan hecckampány. Jómagam nem vagyok sem fő-, sem altanácsadója Orbán Viktornak, kibicként mégis azt javaslom neki: ne melengessen kígyókat a keblén. Pláne olyanokat, amelyek így marnak.

 

 

(Pilhál Tamás, magyarnemze.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Európa leghitványabb, legpocsékabb főpolgármestere – Íme, Kamu Genyó be nem tartott ígéretei

Egy tökéletes kérdés – Hont András meglepő kérdése Hegedüs Zsuzsa műbalhéját követően