in ,

Pilhál Tamás vezércikkben ír Fletó brutális káromkodásáról

Feri megint káromkodik

Kíváncsi, hogyan küldte el melegebb éghajlatra Gyurcsány Karácsonyt? Majd ők együttesen Márki-Zayt? Ha igen, akkor önnek szól a Direkt36 nevű Soros-klub minapi „tényfeltáró” írása, amelyben a honi ügynökbaloldal szívbemarkoló kampánybénázását elemzik szaftos részletekkel körítve. Olvasása kellemes feltöltődést okoz. Hogy Gyuri bácsi írnokai ­miért pont akkor tapossák meg kedvenceiket, amikor azok – az április 3-i, ejtőernyő nélküli tandemugrásuk folyományaként – épp próbálják kiásni magukat a kazamaták alól, nem tudom. Nehéz kenyér a gyászmunka.

Mi viszont csemegézzünk! A cikk szerint tavaly októberben Márki-Zay mellé akartak rendelni kampányszakembereket, hátha akkor pár értelmes mondatot kicsiholhatnak belőle. Ám Péter úr dacosan befeszítette magát, és közölte, ő irányítja a saját kampányát, méghozzá neje segítségével. Hogy a legendás, amerikai éveikben otthonszüléseknél bábáskodó Márki-Zayné Vincze Felíciának mennyire elmélyültek a kampányszakismeretei, arról a nyilvánosság keveset tud, pontosabban semennyit. Valószínűleg maga Felícia sem többet. Ami bizonyos: férjura kampánya is egyfajta szülés volt. Hosszú vajúdás utáni halvaszülés.

A Soros-blog tudni véli: Karácsony Gergely szervezkedni kezdett, hogy az előválasztáson ellensúlyozzák Gyurcsány szektapártját, ám Feri ezt megneszelte, és pár órán belül megfűzte (és megfőzte) Jakabot, különalkut kötött vele a választókerületek kimazsolázásáról. Így az ellenzéki Titanicon ma már csak a DK és a Jobbik feje látszik ki a vízből, a többiek hollétét a buborékok jelzik. Kapcsolódó kis színes: Karigeri a DK–Jobbik-frigyet állítólag „Gyurcsány Ferenc és népi zenekaraként” emlegette. Gergelynek tehát mégiscsak van humorérzéke. Ez még jól jöhet neki, amikor két év múlva szögre akasztja a városvezetői biciklijét…

 

 

A plakáttervek szemrevételezése után Márki-Zay megjósolta: „Sötét háttérrel, inverz betűkkel nem lehet választást nyerni.” És ugye hogy igaza lett? (Ráadásul a fejük is kicsi volt – panaszolta a bukás után a másik polihisztor, Farkasházy Teddy.) Márki-Zay kekeckedése miatt a kampányújságokat két példányban gyártották le: egy Péternek tetsző bulvárosat, illetve egy normálisabbat, amit mindenki más kedvelt, csak Péter nem. Ismerve szegényke természetét, vele nem merték közölni, hogy a neki nem tetszőt is kinyomtatták, s valójában azt terjesztik országszerte. Ám amikor Péter ellátogatott a nép közé, az aktivisták ügyeltek rá, hogy előtte a pulton csak a neki kedves brosúrák legyenek. Az is megesett, hogy az orosz támadás utáni napon Péternek szereztek egy külpolitikai szakértőt, akitől megtudhatta volna, mi az a háború. Ám Péter alig hagyta szóhoz jutni a szakit, elvégre ő jobban ért mindenhez (is), s végül arra hivatkozva, hogy pisilnie kell, letette a telefont. A szakértő tán azóta is ott hallózik.

Így, ilyen remek hangulatban korteskedett a honi baloldal. Az egész inkább hasonlított egy csoportos gyógyterápiára, mint kampányra. Nem csoda, hogy Karácsony végül kifakadt: rossz irányba mennek a dolgok. Mire Gyurcsány (legalábbis a cikk szerint) letorkolta: „B…szd meg, Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert, ez a te felelősséged”. Értsd: hogyan léphettél vissza a javára?! A bukás után állítólag Gyurcsány úgy kivágta Márki-Zayt egy internetes csoportból, mint a randalírozó Szél Dettit a biztonsági őrök a köztévéből.

Bájos történet. Az már most látszik: csoportterápiára a jövőben is szükségük lesz Feriéknek. A hatalommegvonási tüneteket valahogy kezelni kell, különben dührohamot, Xanax-függőséget okozhat. Úgy járhat az egyszeri balliberó politikus, mint Hadházy (Eskütlen) Ákos, akinek az jutott, amit a táblácskáján másoknak ajánlgatott.

(Pilhál Tamás, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Itt egy fontos videó – Ez várhat a magyarokra a következő négy évben – Orbán Viktor: az eredményeinket megvédjük, a céljainkat megvalósítjuk!

Mi a célja a baloldalnak a Gyurcsány féle b*zmegolós sztorival?