in ,

Pilhál Tamás beszólt: kedves Karácsony Gergely! Milyen érzés „piti tolvajnak, hazudozónak” lenni? (videó!)

Szervusz, Gergely! Köszöntelek!

Szervusz, Gergely! Köszöntelek! Nem, ne érts félre! Nem én mondom rád a címbeli „piti tolvaj és hazudozó” kitételt. A világért sem akarnálak megsérteni, hiszen nagyon tisztelem azt a magas polcot, ahová a választópolgári naivitás pakolt téged, és lenyűgözve szemlélem azt az izzadságos munkát, ahogyan főpolgármesterkedés helyett miniszterelnök-jelöltté akarsz válni, és ennek érdekében kész vagy akár hajnali fél 10-kor is fölkelni. Szinte meg sem érdemeljük, hogy ekkora áldozatokat hozz értünk.

Szóval nyugi, nem én mondom rád, hogy piti tolvaj és hazudozó vagy. E szavakat magad használtad még LMP-sként egy 2012-es interjúban. Igaz, nem  saját magadra értetted. Viszont egy olyan helyzetet írtál le e plasztikus jelzőkkel, amely helyzet most a te „tudományos” munkásságod kapcsán is előállni látszik. Nézd csak meg az összefoglaló és az alábbi teljes videót, amelyen 9:11-nél a következőket mondád:

 

 

Egy ország meg egy demokrácia attól működik jól alapvetően, hogy vannak bizonyos normák, amiket betartunk. Ha ezek sérülnek, akkor egyszerűen nem jutunk egyről a kettőre, és hát azok az emberek sértik meg ezeket a normákat, akiknek éppen arról szólna az életük, hogy folyamatosan ezeket megerősítsék. Benne van az alkotmányban, hogy őrködnek a demokratikus intézményrendszerek működése felett, és közben piti – hát, bocsánat – tolvajok és hazudozók, hiszen Schmitt Pál folyamatosan lehazudta… ööö… folyamatosan hazudott ebben a történetben.”

 

Tán emlékszel még, mi történt kilenc éve, kedves Gergely. Kiderült, hogy a köztársasági elnök az 1992-es kisdoktori dolgozatában nem használt lábjegyzeteket, csupán az iromány végén jelezte a felhasznált irodalmat, továbbá hosszabb részeket szó szerint, idézőjel nélkül használt föl. Emlékszel, mi lett a következménye? Az, hogy Schmitt Pál lemondott. Férfiasan vállalta tette következményét. Ezért külön tisztelet illeti őt – túl azon a tiszteleten, amit kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőként kivívott magának.

Őt nevezted te „piti tolvajnak és hazudozónak”. Egy vívólegendát. Akinek a neve ezer év múlva is arany betűkkel szerepel majd a magyar sportcsillagok falán.

És akkor itt vagy te, Gergely. Aki a legkülönbözőbb életrajzaidban hosszú éveken át azt hirdetted magadról, hogy doktori fokozatot szereztél. Meg azt is állítottad magadról, hogy van nyelvvizsgád. Pedig se doktori fokozatod, se C-típusú állami nyelvvizsgád nincs, Gergely. Ez a helyzet. Éveken keresztül hazudtál. Bele a magyarok szemébe. Úgy állítottad be magad, mintha valamiféle tudományos szaktekintély lennél, noha a szemüvegeden kívül nincs semmi tudományos benned. Az is kész szerencse, ha a nevedet sikerül helyesen leírnod, Gergely.

De nemcsak hazudtál. Hanem évekig úgy tanítottál a Corvinus egyetemen, hogy nem taníthattál volna. Szabálytalanul lettél adjunktus. Nemcsak a téged kinevező gyurcsányista rektornak, Mészáros Tamásnak kellett tudnia, hogy nem felelsz meg az előírt követelményeknek (nyelvvizsga, megkezdett doktorjelölti jogviszony), hanem neked is. Nyilván ő is tudta, te is tudtad. Kamuadjunktus voltál. S így éveken keresztül jogosulatlanul tettél zsebre több millió forintnyi közpénzt egy olyan pozícióban, amit szabály szerint be sem tölthettél volna.

 

Tudod, mi ez, Gergely? Lopás, csalás, hazudozás. Nem piti, hanem nagyüzemi.

Tudod, mit kéne most tenned? Először is: az utolsó fillérig visszafizetni a jogosulatlanul fölmarkolt közpénzmilliókat a Corvinusnak. Önként és dalolva. Aztán kiállni a nyilvánosság elé, és a hónapok óta tartó, hipersunyi csúszás-mászás, Fideszre mutogatás, orbánozás helyett töredelmesen bevallani, hogy hazudtál, csaltál, félrevezetted az embereket, nincs nyelvvizsgád, nincs doktori fokozatod, kamu volt, hogy mégis az ellenkezőjét terjesztetted magadról évekig az életrajzaidban.

Mikor ezzel megvagy, szemlesütve kérjél bocsánatot a magyaroktól, különösen a saját szavazóidtól, hiszen őket verted át a legjobban (szerencsétleneket megtéveszti az unokás mosolyod). Végül pedig fogd a cókmókodat, és vonulj ki a közéletből. Mondj le, húzz el! Helyezkedj el biciklis futárként. Életedben először légy férfi, vállald tetteid következményét! A hazugság, a lopás, a csalás nem maradhat következmények nélkül. Tudod, miért nem? Mert, ahogyan 2012-ben Olgának mondtad:

Egy ország meg egy demokrácia attól működik jól alapvetően, hogy vannak bizonyos normák, amiket betartunk. Ha ezek sérülnek, akkor egyszerűen nem jutunk egyről a kettőre.

Videó: ATV

 

 

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Orbán Viktor: akinek kétsége van, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Bravó! Gyakorlatilag csődbe ment Budapest