in ,

Pilhál Tamás pszicho Petiről: berezelt a vitától – A minap Hévízen, Zalaszentgróton és Zalakaroson már csak néhány messiásváró lézengett Magyar Péter utcafórumán

Hiába minden

Hiába minden. Alájuk tolhatják Dáriusz vagy éppen az amerikai baloldal összes kincsét, pompás lakomákon igazíthatják el kedvenc „influenszereiket” Présemberék, föltekerhetik az internetes eléréseiket a végtelenbe és tovább, hogy legújabb Péterük magát Taylor Swiftet is lepipálja – mit sem ér az egész. A magyarok, a puszták népe látha­tóan továbbra sem kér a baloldalból. Sőt a közvélemény-kutatási adatok azt jelzik, nem kormány-, hanem ellenzékváltó hangulat van az országban. A nemzet színe-java 2006 ősze óta arra vágyik, hogy a magyarországi baloldal (így, ebben a formában, Szemkilövetővel a dj-pultnál) akassza szögre a gumilövedékes karabélyát, és húzzon vissza a vokálba, illetőleg a homályba.

Gyurcsány szektapártjának – amely saját bevallása szerint a legnépszerűbb az ellenzéki térfélen – nem sikerült 218 (azaz kétszáztizennyolc) darab aláírást összegyűjtenie Békés vármegye második legnagyobb városában, Gyulán az önkormányzati választáson való induláshoz. Egy-egy helyi jelöltjüknek alig huszonöt szignót kellett volna összekalapoznia valahogy. Képzelhetjük, milyen komoly formák, micsoda közösségi lények lehetnek Fletó ottani emberei… Nincs huszonöt cimborájuk, akiket megkérhettek volna, írják már alá azt a nyüves ajánlószelvényt – ha nem szerelemből, legalább szánalomból. Tragédia: a DK-nak egyetlen képviselőjelöltje sem lesz Gyulán. Csak bele ne vessék magukat bánatukban a Körösbe (vagy a Tisza Pártba)!
Mindeközben az Övcsatos összekukázott pártja is kínlódik, mint törpe a magas piszoárban.

Hiába zengedezik Magyar Péterről örömódákat a honi és nemzetközi balsajtó, hiába toltak alá pénzt, paripát, fegyvert, hiába legyezgeti pálmalevelekkel a proletariátus a szamár helyett platós kocsival országló műmessiást, a Tisza Párt nem bírt vármegyei listákat állítani.

Persze, erre lehet mondani, még csikó pártról van szó, amelyet Péter csak most hozott ki az intézetből. Igen ám, csakhogy emberünk a legelején, a Partizán-interjú idején volt a csúcson. A hálózat minden pénze, trükkje, algoritmusa segítségével hatalmas hírverést csaptak neki, s a hirtelen támadt népszerűséget Magyar – notórius házasságszédelgőkhöz hasonlóan – folyamatos ígérgetésekkel („Jönnek az újabb leleplezések!”), harsány fenyegetésekkel („Holnap bukik a kormány!”) és őrült összeesküvés-elméletekkel („Kétezer titkosszolga figyel engem!”, „Blokkolják az internetet!”) fenntarthatja, de csak ideig-óráig. Gyorsabban koptatja magát, mint Márki-Zay. A fonnyadás elkezdődött, és megállíthatatlan. Júniusig még kitart a lendület, talán három-négy gyászhuszárt kiküldenek Brüsszelbe, aztán viszlát. A piszkos munkát a többi baloldali törpepárt és a természet elvégzi majd Tiszáékon.
A forgatókönyv tizennégy éve ugyanez. Egyetlen programpontjuk az O1G. Aztán mikor kiderül, hogy a magyaroknak ez kevés, nem kérnek belőlük, akkor dühösen közlik, hogy ez itt Mucsa, itt mindenki „krokodilagyú”, buta, „genetikailag alattvaló”. Vagy éppen „agymosott”, miként arról a Tisza Párt EP-listáján szereplő Kollár Kinga volt szíves tájékoztatni minket. Aztán kezdődik minden elölről.

A minap Hévízen, Zalaszentgróton és Zalakaroson már csak néhány messiásváró lézengett Magyar Péter utcafórumán. Zalaegerszegen is kevesen voltak kíváncsiak a xanaxos emberre, aki az általa kezdeményezett tévévitából is kihátrálni látszik. Miután a köztévé az összes feltételét elfogadta, Magyar újabbakkal állt elő, nehogy oda kelljen mennie. Úgy tűnik, berezelt. (Pedig előzőleg azt hirdette: „Ne féljetek!”) Egy élő vita rizikós. Ott már nem elég a templomból távozó idős néniket szidni. Nyilván ettől fél a pali. A földet éréstől.

 

(Pilhál Tamás, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Szentkirályi Alexandra: csak mi tudjuk kivezetni Budapestet a Gyurcsány-korszakból!

Ilyenek ezek, gyávák mint a sz.. – Sem Kamu Geri, sem Pszicho Peti nem akar menni a tévébe vitázni