in ,

Pilhál sommás véleménye a libsi Katona József színházról

Gothár-ügy: ellentámadás

Egy nappal azután, hogy Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető közölte: nem folytatható, hogy a Gothár-féle „zaklatószínházak” pénzt követelnek a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, a Katona József Színház társulata felháborodott közleményt adott ki. A tüzes szózat visszautasít minden támadást, amit a színház és annak igazgatója ellen indítottak „politikai erők”; a társulat csakis Máté Gábor személyében látja biztosítottnak a teátrum további működését. „Akinek fontos a művészi autonómia és szeretne továbbra is a nézőnk lenni – zárul a kiáltvány –, az hétfőn este a Városháza előtti placcon fejezze ki szolidaritását a társulat és (most jön a legérdekesebb rész) a magyar kulturális élet egésze mellett”. Mintha a „magyar kulturális élet egésze” kapta volna a kormányzati kritikát, nem pedig az a Máté Gábor színházigazgató, aki szemet hunyt a színésznőket évek óta molesztáló Gothár Péter rendező viselt dolgai fölött. (Direktor uram a botrány kipattanása után napokig bujkált a kormánypárti sajtó elől – az ellenzéki médiumok elől nem, de azok nem is keresték. Ahogyan a nőmolesztálási ügyekben máskor őrjöngő Szabó Tímea képviselő asszonyék sem…)

Pár nappal korábban is kiadott egy közleményt a színház. Ebben még az állt, hogy a közösséget mélyen megrázta a Gothár-történet, és az egész társulatnak pszichológus segítségét ajánlják föl az ügy feldolgozásához. Máté Gábor pedig mindenkivel titoktartási szerződést íratott alá.

Nem mondtam még, hogy a politikamentesnek ígért tüntetésen a biciklivel érkező Karácsony Gergely főpolgármester is beszélni fog. Talán a pszichológus segítségét is igénybe veszi.

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt lenullázta Lattmannt és Pikót!

A Quimby 1 óráért 6.5 milliót kapott Kamu Geri buliján