in , ,

Pilhál nagyon kiakadt a brüsszeli zászló-tiltás miatt – Magyar zászlót sem rakhatunk ki!

Zászlólevonás

Az Európai Parlament megválasztott olasz elnöke, David Sassoli első intézkedései között megtiltotta, hogy az EP-képviselők kitegyék hazájuk zászlaját az ülőhelyükhöz tartozó asztalra. A szociáldemokrata főnök – figyeljünk erősen! – ekképp indokolta határozatát: a nemzeti zászlók a továbbiakban molinónak minősülnek, azok használatát pedig az EP házszabálya eleve tiltja, mivel alkalmazásuk zavarja a parlamenti ülések rendjét. Punktum. (Kelt mint fent, aláírás stb.) A rutinosabb, még a klasszikus uborkagörbület-rendeleten edződött képviselőket különösebben nem lepte meg a talján ember határozata, csupán az újabbak közül háborgott néhány. Vajon miért zavarja Sassoli kollégát az a kis nemzeti zászlócska az asztalon? Ez ma a legégetőbb probléma a parlamentben? Talán sérti a kontinensre érkezők érzékenységét?

Jómagam azokkal értek egyet, akik úgy vélik, elnök úr rendelete szervesen illeszkedik abba az évek óta tartó, infantilis kabarésorozatba, amely nélkül ma már elképzelhetetlenek a brüsszeli hétköznapok.

Az emberben persze eközben ott mocorog a kisördög. Vajon elnök úr a nemi kacifántosság szivárványos zászlaját is leparancsolná a képviselői asztalról, ha teszem azt, valamelyik nagytermészetű küldött olyannal hirdetné hovatartozását? Gondolom, elnök úr kiesne a ritmusból. Nem lennék meglepve, ha a dacosabb tiltakozók ezentúl hazájuk népviseletében jelennének meg a plenáris üléseken. A franciák mondjuk frígiai sapkában, az osztrákok tiroli kantáros térdnadrágban, Szájerék debreceni cifraszűrben… Megnézném signore Sassoli tipródó ábrázatát.

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bréking! Megerőszakolt egy migráns egy magyar lányt Budapesten

Méhész: Karácsony Gergely valószínűleg még életében nem találkozott méhekkel – Videó