in ,

Pilhál keményen nekiment Karácsony Gergelynek

Klímaígéret fagyasztva

Most, hogy a Fővárosi Közgyűlés – a kormánypárti javaslatot elutasítva – nem emelte be idei költségvetésébe az M3-as metrószerelvények ígért klimatizálását, és az M2-es–H8-as összekapcsolási tervét is levette műsoráról (Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes ötletére), bátran kimondhatjuk: Budapest főpolgármestere ismét átejtette választóit.

Ehhez képest Karácsony Gergely ilyeneket ír közösségi oldalán: „A kormányzati álhírgyárban nincs szünnap, a pofátlanság pedig – úgy tűnik – határtalan arrafelé. […] Most az új városvezetésen kérik számon a klímaberendezések hiányát. Legyen világos: miattuk, kizárólag miattuk van döglesztő meleg nyáron a 3-as metrón. Ez az ő szégyenük.”

Mert mit ír a kormánypárti sajtó? Például azt (amit egyébként a lüke Karigeri is elkotyogott), hogy a fejlesztésekhez szükséges pénz – a kormányzati támogatás és a Tarlós-örökség – a Városháza kasszájában van. (Mindössze másra kívánja használni a kompánia – alighanem a felduzzasztott számú főpolgármester-helyettesek és a népes „szakértői csapat” díjazására.) Meg arról ír, ami a városházi koncepcióból ordít: Karácsony ígéretei csak a megválasztásáig szóltak.

Kis színes: főpolgármester uram pechjére televíziós kollégák előbányászták azt a tavalyi riportot, amelyben a vigyorgó Karigeri egy hőmérővel hadonászva bohóckodik a hármas metró egyik kocsijában, szöttyedt cimborái pedig szaunához öltözve, mindenféle vicces táblákkal (például „Tarlós-szauna”) követelik a hármas metró azonnali klimatizálását. (Vajon nyáron prolongálják a matinét?)

Az egyik kommentelő ezt írja: „Karácsony Gergelyt senkinek sem kell elásnia – elássa ő saját magát.”

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

Baj van! Törökország megnyitotta a határait! Özönlenek Európába, akiknek nem kéne – Videó

Orbán Viktor is megszólalt a koronavírussal kapcsolatban: „Arra készülünk, hogy a vírus valószínűleg megjelenik hazánkban.” – Videó