in ,

Pilhál – Kabaréprogram: két hét múlva tartja tisztújító kongresszusát az MSZP

Lámpaoltás

Kabaréprogram. Két hét múlva tartja tisztújító kongresszusát az MSZP. Úgy tudni, az elnöki/társelnöki posztért a jelenlegi pallér, Tóth Bertalan mellett Kunhalmi Ágnes és egy exvezér, Mesterházy Attila száll ringbe, más aspiránsokról nincs hír. (A korábbi esélyesek közül Szanyi főpohárnok januárban vette a kalapját, Ujhelyi pedig Brüsszelben harangozik idvezült ábrázattal…) A Republikon Intézet minapi mérése szerint Kunhalmi és Mesterházy 44-44, Tóth Bertalan 38 százalékos népszerűséget mondhat magáénak. A tét: ki oltja le a lámpát.

Engem a regnáló Tóth Bertalan újraindulása lep meg. Elnök úr sosem volt híján az önbizalomnak. Egy ízben nemes egyszerűséggel azt nyilatkozta az Indexnek, hogy ő jobb miniszterelnök lenne, mint Orbán Viktor. Máskor kijelentette: kár, hogy a Fidesz lábbal tiporja a rendszerváltás értékeit, ahelyett hogy követte volna a korábbi MSZP–SZDSZ-kormányok bevált módszereit. Máskor azt ecsetelte: az MSZP–Párbeszéd-szövetség nem a magyarság háromharmadát fogja képviselni a parlamentben, hanem az egészet. Esztendeje meg ilyet mondott a Berci: „Örülök és büszke vagyok arra, hogy személyesen én irányítottam azt az akciót, amellyel elfoglaltuk a pulpitust a Parlamentben.”

Mármost e pillanatban az a helyzet, hogy felmérések szerint ha ma lenne a választás, a szocialisták aligha jutnának be az Országgyűlésbe. Nem véletlen, hogy a párt nemrég tárgyalásokat kezdeményezett a Demokratikus Koalícióval egy közös listáról, öt emberüknek szeretnének helyet a Házban, ha lehetne…
Gyurcsány kuncog, Pufajkás Gyula forog a sírjában.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt a Jobbikos Bíró Lászlóról, aki csődbe vitt egy varrodát

Apáti Bence – Eljött az ideje a változásnak.