in ,

Pilhál is jót röhög Dorosz Dávid távozásán

Elment a vízcsapos

Drámai hangú levélben mondott le Dorosz Dávid, a rakásnyi főpolgármester-helyettesek egyike. „A kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban minden energiám­mal a kormányváltásért dolgozva szeretném szolgálni a budapestieket és Magyarországot” – szavalta a Párbeszéd politikusa. A bejelentést hamarosan főnöke, Karácsony Gergely szomorú reakciója követte: „Dávid azt a tiszteletreméltó döntést hozta, hogy a pozíció és tisztség helyett a munkát választja, hogy a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik.” (A freudi „a munkát választja” elszólást – a kommentelők fergeteges kacaja nyomán – rövidesen „AZT a munkát”-ra javította a kesergő főpolgármester.)

Sokunk nevében kérdezte egy érdeklődő: „Gergő, Ön nem gondolt arra, hogy szintén hozzon egy »tiszteletreméltó döntést?«” Válasz nem érkezett, ellenben megtudtuk, Dorosz szaktudására szükség lesz majd a közös ellenzéki program klímavédelmi fejezeteinek kidolgozásában. Gondolom, alpolgármester úrnak az ivókutak kapcsán mutatott szaktudására gondolt Karácsony. Ismeretes, ő felelt azért, hogy a 3-as metró állomásainak ivókútjaiból (ezek helyettesítik a kampányban beígért klímaberendezéseket) folyjon a víz. Becsületére legyen mondva, folyt. Egy kommentelő írja is: „Szívből köszönjük a vízcsapokat, Dávid, remekül folynak. Hervadhatatlan emléked szívünkben él.”

A Karácsony-levél veretes zárómondata akár egy kampánynyitón is megállná a helyét: „Az egész ország érdeke, hogy egy kormányváltás után zöldebb, szabadabb és igazságosabb hely legyen a városunk és a hazánk.” Én azért ebbe a kormányváltásba nem élném bele magam…

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

USA választás – És akkor lehozott egy vaskos álhírt a Magyar Nemzetes Mártonffy Attila a CNN-re hivatkozva

Nocsak! A vírustagadó elkapta a koronát? Koronavírustesztre megy a járványtagadó Gődény György