in ,

Pilhál György is nekiment a DK-s Kálmán Szolgának: savanyú ábrázatú, ritmusából kizökkent asszonyka…

Egyenes mellébeszéd

Kibillenni látszott megszokott kevélységéből Kálmán Olga DK-s honanya, amikor a minapi pikírt kijelentésére – „A magyar kormány Vlagyimir Putyin alárendeltje” – válaszoló Dömötör Csabát hallgatta. Egy savanyú ábrázatú, ritmusából kizökkent asszonykát mutatott a kamera; nyomokban sem hasonlított az ATV egykori kihallgatótisztjére. A rajtakapottak lapításával fogadta az államtitkár tételes ellenérveit, miszerint éppen a fordítottja igaz.

– Nem ez a kormány dobta oda a Molt, hanem önök dobták oda – közölte Dömötör, majd hosszan sorolta a Gyurcsány-kormányzat energetikai „érdemeit”.

– Önök semmilyen gázvezetéket nem építettek annak érdekében, hogy máshonnan is érkezhessen gáz Magyarországra. Ez a kormány épített, nem is egyet. Nem önök voltak, hanem ez a kormány volt az, amelyik lehetővé tette, hogy cseppfolyós gáz is érkezzen Magyarországra. Nem ez a kormány volt az, hanem a baloldali kormány, az a baloldal, amelyhez ön csatlakozott, amelyik eladta, elkótyavetyélte a gáztárolókat, amelyeket ez a kormány szerzett vissza.

Mit is lehetne erre mondani?

Máig előttem, amint Dobrev Klára egy lakossági fórumon az uniós akcióhős Sargentinihez hasonlította a politikusi pályára lépő Kálmán Olgát, mondván, az extévés ugyanolyan büszke és határozott, mint a kevély holland delnő, aki „a magyarokért harcolt Orbán Viktor diktatúrájával szemben”. Gyurcsányné azt is hozzátette, „Olga nem keveset kockáztatott, amikor huszonöt év televíziózást, a karrierjét hagyta maga mögött azért, hogy a politikába is egyenes beszédet vigyen”.

Eddig nem sikerült neki.

 

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

A Barátok Közt egykori sztárja megállapította, hogy a közéletben beállt a kommunikációs agyhalál

Az ukrán vezérkar is elismeri: előretörtek az oroszok Bahmutnál