in ,

Pilhál: a 3-as metróban továbbra sincs klíma

Fővárosi meleghelyzet

Zacskós tejjel a hónom alatt írom ezt a cikket, elképesztő a meleg, és a meteorológus azt mondja, ez még semmi, szerdára ennél is jobban befűtenek; aki teheti, hűtőládában vészelje át a kritikus órákat. Öreg mesterem, Baróti Géza bácsi mondta, forró fejjel ne írj cikket, mert abból vagy sajtóper lesz, vagy napszúrás. De hát az még az ántivilágban volt…

Két esztendeje ilyentájt, hasonló kánikulában az akkor még csak főpolgármester-aspiráns Karácsony Gergely hőmérővel a kezében a hármas metró egyik kocsijában bárgyún vigyorgott a tévékamerákba, miközben hívei szaunához öltözve, különféle táblákkal – „Tarlós-szauna” stb. – követelték a metróvonal haladéktalan klimatizálását. A matiné után az ötletgazda kijelentette: ha Budapest trónjára kerül, véget vet ennek az áldatlan állapotnak. Nem pont így történt. Egy évre rá csupán a helyszín és a hőmérséklet egyezett (hármas metró, harmincöt fok), vigyorgást és tiltakozó táblát már nem láttunk. Sőt, az időközben főpolgármesterré lett Karácsony Gergelyt sem, utóbbi helyett egyik akkori alvezére a sok közül, Dorosz Dávid „klímavédelmi” helyettes celebrálta a Lehel téri metróállomás ivókútátadó ünnepségét. Azt magyarázta, hogy a beígért klímaberendezéseket momentán ivókutak fogják helyettesíteni. Ez ugyanis zöldebb.

Hasonló a helyzet az idei kánikulában is, illetve még ilyen sem… A 3-as metróban továbbra sincs klíma, a takarékos Zuglóban a szökőkutakat is leállították, a főváros által beígért hűsítő szigeteknek se hírük, se hamvuk. Van viszont rengeteg biciklisáv, útfelújítás és gigadugó a hozzájuk tartozó lehabosodott, feldúlt emberekkel.

Önök kérték.

 

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agyhalál – Pálinkás József: nagyobb tétben nem fogadnék magamra – De akkor minek indul?!

Egyetlen ígéretüket ne higgyétek el! Közel 2 millió ember várja a 3-as metróklímát! Hiába