in ,

Párkányi Eszter nagyon kiakadt! Egy egész országot bélyegzett meg a kijelentésével Niedermüller”

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint Niedermüller Péter egy „progresszív, nyugati, újbalos mintát” hozott be a magyar közéletbe, aminek követésére senkit sem buzdítana.

888: Fehér heteroszexuális nőként hogyan érinti Niedermüller Péter kijelentése?

PE: Természetesen mélységesen felháborítónak tartom a kijelentést, valamint azt, hogy bár lett volna rá lehetősége utána, nem kért bocsánatot. Személyesen is sértve érzem magam, de tekintettel arra, hogy a magyar társadalom igen nagy többsége fehér, keresztény és heteroszexuális, egy egész országot bélyegzett meg a kijelentésével Niedermüller. Arról nem is beszélve, hogy a saját választói között is lehetnek az általa körülhatárolt „képződménycsoporthoz” tartozók.
A formálisan antirasszisták rasszizmusa Nyugaton, de elsősorban az Egyesült Államokban az elmúlt években felerősödött, a baloldal részéről a fehér népcsoportot támadó kijelentések rendszeressé váltak.

Ez ugyanúgy rasszizmusnak tekinthető, mint bármilyen más faji alapú uszítás. Ezt a „progresszív, nyugati újbalos mintát” hozta be a magyar közéletbe a polgármester, melynek követésére senkit sem buzdítanék.

888: Ön szerint miért hallgatnak a liberális jogvédők, megmondóemberek?

PE: Nem mind hallgat, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc is kiállt Niedermüller mellett. Magyarázzák a bizonyítványt, szerintük félreérthetően fejezte ki magát, de egyebekben igazat adnak neki. Érdekes módon a liberális „függetlenobjektív” sajtó nem számolt be a gyűlölködő nyilatkozatról, csupán arról, hogy tüntetés szerveződött a jobboldal részéről.
A jogvédők sem érezték megszólítva magukat, de nem ez az első alkalom: a 2006-os brutális rendőrtámadások után sem tolakodtak az áldozatoknál, hogy szívesen segítenének nekik. Babitsnál jobban nem lehet megfogalmazni: »vétkesek közt cinkos, aki néma«.

A Büntető törvénykönyv szerint a közösség elleni uszítás bűncselekményét az követi el, aki nagy nyilvánosság előtt (például országosan sugárzott televíziós csatornán) valamely védett tulajdonság, azaz faji, vallási csoport, szexuális irányultság alapján erőszakra vagy gyűlöletre szít. Amennyiben Niedermüller európai parlamenti képviselőként nyilatkozott volna, akkor a jogszabály alapján hivatkozhatott volna a mentelmi jogára, amennyiben ez a nyilatkozat a képviselői megbízatása során és azzal összefüggésben hangzik el. Azonban még a mentelmi jog „védőhálója” alól is kivételt jelent a közösség elleni uszítás bűncselekménye, amely esetén nem vonatkozik a mentesség a polgári jogi felelősségre – ez jelzi a társadalomra való veszélyességét is. Tehát felmerülhet a személyiségi jogi per lehetősége is. Ugyanis az adott közösség bármely tagja jogosult a magyar nemzethez, illetve valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséghez tartozásával összefüggésben a közösséget nagy nyilvánosság előtt súlyosan sértő vagy kifejezésmódjában indokolatlanul bántó jogsérelem esetén személyiségi jogát érvényesíteni.

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Állati eredetűek azok a csontok, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben 150. román katonának tulajdonítottak

Óriási! Teljesen megtrollkodta Gyurcsánynét az Informátor stábja – A bolgár nő elmenekült…