in

Padlón az ellenzék – A Fidesz jelöltje brutális fölénnyel győzött a ráckevei időközi választáson

Több Pest vármegyei településen tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást.

A ráckevei nyolcas választókerületet Simsik Zsuzsanna, a Fidesz jelöltje nyerte 66,89 százalékkal. Második helyen a Keve jelöltje, Fehér Lóránt végzett (19,02 százalék), harmadik a DK támogatásával indult független Illés Julianna lett (10,49 százalék), negyedik a független Sápi Attila (3,61 százalék). Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközi választáson négy jelölt indult, a választói névjegyzékben csaknem 1300 helybéli szerepelt. 

A 2019-es önkormányzati választás óta ez már zsinórban a harmadik időközi választás a Pest vármegyei településen, amikor a Fidesz nyert.

Veresegyházon azért rendeztek voksolást, mert a várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott. Az időközi választáson egyetlen független jelölt indult, a választói névjegyzékben csaknem 15 600 választópolgár szerepelt.

Gyömrőn három egyéni választókerületben is új képviselőt kellett választani, a korábban megválasztott képviselők – valamennyien a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület képviselői – ugyanis lemondtak.

 

 

Gyömrőn három időközi választást is tartottak, mindhármat a helyi ellenzéki Hajnal Egyesület Gyömrőért jelöltjei nyerték. Az 5. választókerületben Kisberk Szabolcs, a Mi Hazánk sajtófőnöke lett a második, a Jó Itt Élni (JIÉ) jelöltje, a harmadik. A 7. és 8. választókerületben a JIÉ a második, a Mi Hazánk a harmadik lett.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Szentesi Zöldi László: ez az ellenzék a legfőbb felhajtóereje az újabb és újabb fideszes kétharmadnak

Ráckevén a DK nevű szekta 10%-ot kapott – Ebből nem lesz kormányzás, Klári!