in

Ott leszünk! – Idén is a Terror Házánál mondja el október 23-i beszédét Orbán Viktor

Az ünnepi programot Kovács Zoltán kormányszóvivő ismertette

A kétnapos ünnepségsorozat október 22-én 14 órakor az 1956-os műegyetemi emlékműnél, a Nemzeti Örökség Intézetével együttműködésben szervezett megemlékezéssel kezdődik. Köszöntőt mond Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A résztvevők innen átvonulnak a hagyományos műegyetemi ünnepségre, ahol 15 órakor beszédet mond Boross Péter volt miniszterelnök, Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora és Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, volt műegyetemi diák.

Az ünnepség után fél ötkor fáklyás felvonulás indul az egykori egyetemi hallgatók útvonalán a Műegyetemtől a Bem József térre, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mond beszédet.

A menethez – idén először – három ponton is lehet csatlakozni: a Várkert Bazárnál, a Clark Ádám téren és a Batthyány téren. 18 órától fényfestéssel zárul az este, a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületén jelennek meg a vizuális elemek.

Orbán Viktor tavalyi beszéde közben

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint október 23-án 9 órakor katonai tiszteletadás mellett felvonják Magyarország lobogóját a Kossuth téren. Aki pedig Országházat látogatná meg, 10 órától ingyenesen megteheti.

Orbán Viktor miniszterelnök 15 órakor ünnepi beszédet mond a Terror Háza Múzeumnál.

Este sem maradnak programok nélkül az érdeklődök, 20 órától a Magyar Szimfonikus Zenekar és az Anna and the Barbies ad koncertet a Millenáris B csarnokában. Az esemény ingyenesen látogatható, a jegyeket az Eventim hálózatán keresztül lehet igényelni a Szabadságkoncert elnevezésű rendezvényre.

Kovács Zoltán végül hozzátette, idén is indulnak nosztalgia-villamosok a 4-6-os és a 47-49-es villamosok útvonalán október 22. és november 4. között. Egy-egy ikonikus helyszínen, megállóban korabeli ruhába öltözött fiatalok – úgynevezett rikkancsok – szerepükhöz hűen ajánlják és osztogatják a Terror Háza Múzeum által válogatott archív hírekből összeállított pár oldalas újságot a járókelőknek, míg a forradalom eseményeihez köthető állomásokon rövid hangalámondással tudhatnak meg fontos információkat 1956-ról az utazók.

(forrás: Horváth Tamás, 888.hu)

Bokros Lajos nemzetárulása – A Liberálisok után Bokros Lajos is beállt az ukrán sovinizmus magyarországi támogatójának

Miskolc ellenáll! – Miskolc nem kér Gyurcsány bevándorláspárti politikájából