in , ,

Osztrák szégyen – A „Last Christmas” helyett a müezzin idegesíti az osztrákokat adventkor

Nagy a baj Ausztriában

Nagyon sokan vannak vele úgy a karácsony előtti időszakban, hogy már a falra tudnának mászni a különböző, unásik játszott, hallgatott karácsonyi daloktól. Linzben ennél nagyobb baja is van az embereknek!

 

A Kronen Zeitung cikke szerint Linzben, egy kulturális program keretében egy kápolnából különböző karácsonyi dalok fognak szólni. Eddig nem is lenne érdekes az ügy, ám a jól ismert dalocskák mellett a müezzin is imára szólítja majd a híveket.

Igen, az adventi időszak minden egyes napján a müezzin hangától fog zengeni Linz belvárosa.

A szervezők szerint a művészet bármit megtehet, így ez is belefér.

Fotó: Kronen zeitung

A Kronen Zeitung szerint azonban sok helyi lakos provokációnak tartja a projektet, és úgy vélik, a müezzin hangjának csak a kápolnán belül lenne szabad hallatszódni, ahová azok mennek, akiket érdekel ez a „művészeti projekt”.

Ez az egész egy tiszta provokáció”

– vélekedett az ügyről az FPÖ helyi képviselője, Ute Klitsch.

A művészek szerint a müezzin éneke nem provokáció, és a projekt éppen azt akarja megmutatni, hogy a keresztény és a muzulmán kultúrkör milyen jól megfér egymás mellett.

A helyiek pedig miután meghallgatták a müezzintó énekét, a plázában vagy az autó rádiójában a „Last Christmas” című klasszikust is élvezhetik. Ők talán kevésbé fogják bosszantónak tartani így az átlaghoz képest.

 

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Nem stadion! – Átadták a Szent Margit Kórház felújított osztályát

Moszkva megszólalt: Porosenko veszélyezteti Európa biztonságát