in ,

Oszt’ honnan, meg mibű’? NAV: Iványi Gáborék több mint 300 millió forintot gyűjtöttek össze

A NAV szerint 316 millió forintot gyűjtött össze 2021-ben az 1 százalékos felajánlásokból az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET).

Összesen 316 millió forintot gyűjtött össze az Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) 2021-ben az 1 százalékos felajánlásokból – írja a Magyar Nemzet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összesítése alapján.

A lap cikke szerint a MET így a technikai számmal rendelkező szervezetek közül az ötödik legtöbb felajánlást kapta tavaly, megelőzve egyebek mellett a Hit Gyülekezetét, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget (EMIH).

Az Oltalom Karitatív Egyesület civil szervezetként 45 millió forint felajánlást kapott. Az Oltalom Karitatív Egyesület irodáihoz februárban kivonult a NAV, hárommilliárd forintos költségvetési csalás vádja miatt. A lelkész szerint a fellépésnek politikai okai voltak, ugyanakkor a lelkésznek nem először gyűt meg a baja Nemzeti Adó- és Vámhivatallal: 2021 februárjában a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyes intézményeire összesen 246 131 000 forint (ebből 90 000 000 forint késedelmi díj) büntetést szabott ki a NAV, ami az egyes intézményeik bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelentette.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Lényegében nincs ellenzék: nem indul ellenzéki jelölt a keszthelyi időközi polgármester választáson

Feri újra támad! Ellenállást hirdet, és rendszerváltást akar