in ,

ÖSSZEFOGÁS – Közösen ülésezik a magyar és a szerb kormány

Hasonló kormányzati csúcstalálkozót legutóbb 2016 novemberében rendeztek a dél-szerbiai Nisben

Hasonló kormányzati csúcstalálkozót legutóbb 2016 novemberében rendeztek a dél-szerbiai Nisben. Orbán Viktor akkor azt mondta: az elmúlt években a magyar-szerb gazdasági együttműködés politikai feltételeit megteremtették, most itt az ideje gyakorlatiasnak lenni, hogy mindkét országot szolgáló beruházások jöjjenek létre.

Az üzleti fórumon pedig arról beszélt, hogy a jövő, az üzlet, a profit és a gazdasági lehetőségek Közép-Európában vannak, a következő évek nagy sikertörténete Közép-Európa, a visegrádi országcsoport lesz, itt vannak és lesznek az igazi nagy gazdasági lehetőségek, amelyekhez Szerbia is kapcsolódhat.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar kormány közép-európai szövetségépítésben gondolkodik, ilyen politikát folytat, és ebbe a sorba illeszkedik a magyar-szerb kormányülés is.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSz) elnöke hétfőn a kormányzati csúcstalálkozóról is egyeztetett Budapesten. A megbeszélésen kiemelték: a két ország együttműködése folyamatosan mélyül, egyre konkrétabbá válik és egyre több területre terjed ki.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

(videó) A migránsoktól hemzsegő Németországban járt az Informátor – Frankfurt lakossága már 52%-ban migráns!

Gyurcsány Rákosista leszámolásra készül – Gyurcsány: Ha hatalomra kerülök, az Orbán-kormány tagjai és családjaik börtönbe kerülnek! (PS-riport)