in ,

Öröm ezt olvasni! Vásárhelyi Mária szerint a magyarországi baloldal súlyos vereséget szenvedett

Ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség?

Ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség? – kérdezi Facebook posztjában a baloldali EP-képviselőket Vásárhelyi Mária, a magyarországi baloldal egyik leghangosabb szószólója, Soros György elkötelezett embere. A bejegyzés előzménye, hogy Gyurcsányné és Ujhelyi István is el akarta hitetni a baloldal híveivel, hogy a magyar-lengyel-német megegyezés az ő győzelmüket jelenti. Ahogy megírtuk: ez egyáltalán nem így van, Magyarország és Orbán Viktor győzött, Angela Merkel elfogadta a magyar és a lengyel miniszterelnök minden feltételét. Vásárhelyi Mária szerint is ez történt – csak ő nem örül neki.

 

 

“Az EU, mint 10 éve mindig, most is cserbenhagyta a magyar demokratákat” -írja Vásárhelyi Mária, demokratákon  szokás szerint saját magukat, a magyarországi baloldalt értve. Aztán azon panaszkodik, hogy Angela Merkel – Vásárhelyi szavaival – “elvtelen kompromisszumot” kötött Orbán Viktorral, akit persze a szokásos diktátorozással próbál támadni.

A legérdekesebb a bejegyzésben, hogy ő maga is – megcáfolva Gyurcsánynét és Ujhelyit – azt emeli ki, hogy 2022-ig semmilyen eljárást nem tud indítani Brüsszel, és azután is csak az uniós pénzekkel kapcsolatban. Ahogy megírtuk, ez a legfontosabb jogi és politikai garancia, amit a magyar és a lengyel miniszterelnök kiharcolt. Brüsszel nem tud homályos politikai elvek alapján támadást indítani az illegális migrációt és a genderideológia erőszakos terjesztését ellenző magyar kormány ellen.

 

 

Bejegyzésének végén a láthatóan nagyon dühös Vásárhelyi elismeri, hogy a magyar baloldal nem tudja a választáson legyőzni a Fideszt, Brüsszel segítségét remélték a hatalomra kerüléshez. Mivel ez most sem sikerült, Vásárhelyi Mária egyenesen “Európa sírásójának” nevezi Angela Merkelt.

Vásárhelyi Mária ismert baloldali aktivista, az egykori SZDSZ alapító tagja  Soros György egyik legelkötelezettebb magyarországi embere.

 

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Pert nyert Kocsis Máté az ezalenyeg.hu-nevű szennyportál ellen

Sírva röhögős – Feriné szerint Orbán nem győzött, hanem elbukott – Saját szavazói hordták le Dobrevet!