in

Óriási magyar siker! Rasovszky Kristóf nyerte a 10 km-t a nyíltvízi úszó világkupán

Rasovszky Kristóf győzött 10 kilométeren a nyíltvízi úszók balatonfüredi világkupaversenyén

A szám Európa-bajnoki ezüstérmese szombaton magabiztosan végzett az élen, megelőzve az olimpiai- világ- és Európa-bajnok holland Ferry Weertmant. A világkupaverseny megnyitóján Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte: ahogy a Duna Aréna mára az úszósport ikonikus otthonának számít, és ahogy a vízilabdavilág számára a Margitsziget jelenti a sportág Mekkáját, úgy vált 2010 óta Balatonfüred a nyíltvízi úszás egyik legnagyszerűbb helyszínévé, mára pedig a sportág igazi paradicsoma lett.

Először a férfi mezőny vágott neki a négykörös viadalnak, a 22 éves Rasovszky pedig rendkívül magabiztos versenyzéssel győzött.

“Ma gyakorlatilag minden úgy történt, ahogyan elterveztem,az elején kicsit lassan akartam kezdeni, és utána előrementem. Valamiért ezt követően a többiek csak mögém jöttek, de ez inkább nekem kedvezett. Ugyanakkor nagyon kemény verseny volt, rendkívül meleg volt a víz és a kinti hőmérséklet is” – nyilatkozott Rasovszky, majd hozzátette, az elmúlt három hétben magaslati edzőtáborban készült, korábban soha ennyi kilométert nem “raktak bele” ebbe az időszakba.

Már az év eleji forma is jó volt, de sikerült előrelépni, a következő három hétben pedig még többet lehet fejlődni”– mondta a győztes magyar. Megjegyezte, a nyári kvangdzsui világbajnokságon ezen a távon az alapvető célja a legjobb tíz közé kerülés, ami olimpiai kvótát jelent, e mellett a másik három számban, 5 és 25 kilométeren, valamint a váltó tagjaként is vízbe ugrik majd a dél-koreai viadalon.

A nőknél már jóval szorosabban alakult a befutó, ugyanakkor a brazil Ana Marcela Cunha – a sportág egyik nagy alakja – az utolsó métereken nem engedte felzárkózni riválisait.

(forrás:www.origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Újra magyar arany! Hosszú Katinka két aranyérmet nyert Barcelonában

Ennyi volt a Mi Hazánk? Létre sem jött, máris kilépnek a pártból az alapítók!