in ,

ÓRIÁSI MAGYAR SIKER – Magyar lett a világ második legjobb bora

Nincs is jobb, mint egy kellemes bor mellett eltölteni egy estét, és ez fokozottan érvényes a nyári éjjelekre. Most viszont már azt is tudjuk, hogy a számos hazai bor közül melyiket fogjuk választani legközelebb, hiszen a Muscats du Monde 2018 világverseny második legjobb bora egy ínycsiklandó magyar muskotály!

Egészen pontosan a mádi Holdvölgy borászat 2014-es Exaltation nevű tokaji sárgamuskotályáról van szó.

A Holdvölgy az egyetlen magyar borászat, amely már negyedik alkalommal nyert aranyérmet és Top 10 minősítést a Muscats du Monde-on, a világ legrangosabb muskotályversenyén.

A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt.

A Franciaországban idén 18. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 23 ország 212 száraz, édes, gyöngyöző, illetve fehér, rozé és vörös muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 24 arany- és 46 ezüstéremmel díjazott. Az idei mezőny egyetlen magyar díjazott borászata a Holdvölgy volt.

A Holdvölgy Tokaj-hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 22 parcelláján gazdálkodik, környezettudatos szőlőművelést folytatva, az ökológiai termelés elemeit integrálva – közölte a pincészet.

(forrás:kulturvilag.blogstar.hu)

OLASZ ÉBREDÉS – Az olaszok felelősségre vonják a migránssimogató NGO-kat

HOPPÁ! – „Olaszországnak fel kell készülnie az euróövezetből való kilépésre”