in ,

Óriási botrány a Városházán – Karácsony Gergely úgy döntött, hogy határozatképtelenség miatt nem tartja meg a mai Fővárosi Közgyűlést

Becsicskult Kamu Geri?

Karácsony Gergely úgy döntött, hogy határozatképtelenség miatt nem tartja meg a mai Fővárosi Közgyűlést. A főpolgármester tájékoztatása szerint azért oszlatta fel a közgyűlést, mert nem jelent meg kellő számú képviselő a teremben.

Ennek az volt az oka, hogy  az ellenzéki összefogás két pártja, a Demokratikus Koalíció és a Momentum nem tudott megegyezni az időközi választások jelölti helyeiről. A Momentum szerint a politikai megegyezés hiánya miatt nem tudták biztosítani a Bősz Anett (DK)főpolgármester-helyettessé választását,

így a Momentum nem szavazta volna meg őt, így nem lett volna elég szavazat az érvényes döntéshez.

A DK  a közgyűlés megkezdése előtt adott közleményben kifejtette: természetes velejárója a demokráciának, hogy pártok között vannak viták, azt viszont nem tudják elfogadni, hogy Budapest működését veszélyeztetik az ilyen típusú vitákkal. Úgy látják, hogy ezeknek a vitáknak ilyen szinten nincsen helye. Mint kijelentették, a Demokratikus Koalíció úgy döntött, hogy tekintettel a Momentum hétvégi tisztújítására, nem zavarják a felkészülésüket abban, hogy eldöntsék, milyen lesz a Momentum következő vezetése és bíznak benne, hogy jövő héten meg lesznek a feltételei Bősz Anett főpolgármester-helyettessé válásának.

Karácsony Gergely, miután berekesztette a közgyűlést, a sajtót úgy tájékoztatta: nem szeretné ezt a konfliktust mélyíteni azzal hogy érdemben kommentálja és reméli, hogy ez a helyzet nagyon gyorsan rendeződni fog és tudják tovább folytatni a munkát. Mint mondta, nem Bősz Anett személyével van probléma, egységes az akaratuk abban, hogy a politikus főpolgármester-helyettesként végezze azt a munkát, amelyet az elődje, Gy. Németh Erzsébet elkezdett.

Valójában nem a Fővárosi Önkormányzat munkájával kapcsolatos koalíciós konfliktus van, de sajnos mi isszuk meg a levét 

–tette hozzá Karácsony Gergely.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Kötter Tamás Fegyőrről: vajon mire gondolhatott politikai zsenink az üres lózunggal?

Tóth Gabi megtapasztalta, milyen a keresztényüldözés