in

Orbán Viktor: Magyarországon alapítani szoktunk egyetemet, nem bezárni

Az azonnali kérdések és válaszok órájában ellenzéki képviselők kérdezték a miniszterelnököt hétfőn az Országgyűlésben. Természetesen a CEU is téma volt.

Az azonnali kérdések és válaszok órájában ellenzéki képviselők kérdezték a miniszterelnököt hétfőn az Országgyűlésben. Természetesen a CEU is téma volt.

Orbán Viktor úgy vélte, dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen, mert a kormány semmilyen egyetemet, így Soros György Közép Európai Egyetemét sem zárja be. A kormánynak az a célja, hogy minden egyetemre azonos szabályok vonatkozzanak és ne legyenek privilégiumok.

Nem becsülném le soha a magyar ifjúságot és sosem merném azt mondani, amit önök mondtak amikor kormányon voltak még 1990-et megelőzően, hogy aki önök ellen szólal föl, az meg van tévesztve – fogalmazott a szocialistáknak címezve.

Nagyon sok ember aggódik a tanszabadság, a szabadság okán – folytatta, jelezve: „mi csak annyit tudunk tenni, hogy megnyugtatjuk őket. Az a helyzet, hogy Magyarországon egyetlen egyetemet sem zárunk be. Magyarországon egyetemeket szoktunk alapítani és nyitni, ebben bízhatnak a jövőben is” – mondta az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben.

Orbán Viktor a leghatározottabban visszautasított bármilyen politikai vita származási alapú megközelítését, azt sem a radikális jobboldaltól, sem a baloldaltól nem fogadja el. Visszautasította Bárándy Gergely (MSZP) azon állításait, amelyek szerint a kormány ellenségnek kiált ki magyar származású zsidó üzletembert, egyes szervezeteket pedig megbélyegez.

Zéró toleranciát hirdetünk ezzel szemben, a Magyarországon élő zsidó közösség a kormány védelme alatt áll és áll a jövőben is – fejtette ki.

Rezsi, adó és bér kérdésében nem sok jóra számíthattunk Brüsszeltől

Orbán Viktor a Jobbik bérfelzárkóztatással kapcsolatos kérdésére úgy fogalmazott, hogy valóban az a cél, hogy az emberek minél magasabb bérhez juthassanak, és erről a kormány meg is állapodott, de nem Brüsszellel – ahogy a Jobbik javasolja –, mert onnan „reményt” nem lát, hanem itthon, a munkáltatókkal. Hozzátette: ennek megfelelően csökkentek a munkaadói adók, cserébe a munkáltatók 2017-ben nagyarányú béremelést hajtottak végre, amely 2018-ban is folytatódik. „Nem Brüsszel, hanem a magyar munkaadók tették ezt” – jegyezte meg a kormányfő.

Hozzátette: ha eddig rezsiről, adóról és bérről volt, akkor a magyarok számára jó még nem érkezett Brüsszelből.

Forrás: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén

 

a Fidesz és a KDNP szuverén párt

A kormányfő a Jobbik elnökének kérdésre kifejtette: „szomorú sors az, amikor az embernek gazdája van és nem a saját maga ura”. Lehet, hogy van akit Soros György mozgat, és – fordult a Jobbik elnökéhez – „van, akit az önök gazdája”, de a Fidesz és a KDNP szuverén párt, amely csak a magyar emberek érdekét képviseli, és mindig minden törvényt maradéktalanul betart

kellő tisztelet a magyar nőknek

Orbán Viktor kérdésre válaszolva javasolta, hogy beszéljenek kellő tisztelettel a magyar nőkről, ismerjék el a munkájukat, és adjanak helyt annak a munkának is, amelyet a munkahelyen kívül végeznek. „Általában a politika több tisztelettel beszélhetne a nőkről. Azt gondolom, hogy e tekintetben sem a Fidesznek sem a KDNP-nek nincs szégyenkeznivalója” – mondta a kormányfő.

még hosszú ideig a nukleáris energia lesz a legolcsóbb

Tárca nélküli minisztert nevez ki a paksi atomerőmű-beruházás felügyeletére és irányítására a következő napokban a miniszterelnök, erről az Országgyűlésben beszélt Orbán Viktor. A Magyar Idők úgy értesült, hogy Süli János, Paks polgármestere lesz a tárca nélküli miniszter.

forrás: magyaridok.hu

Bayer Zsolt ajánlásával: LOVAS PISTA CIKKE A MAGYAR IDŐKBŐL

Az ötödik hadoszlop