in

Orbán Viktor: Ki kell tiltani az országból a bevándorlásszervezőket

Nemzetbiztonsági kockázat miatt ki kell tiltani Magyarországról mindenkit, aki bevándorlásszervezéssel foglalkozik

Nemzetbiztonsági kockázat miatt ki kell tiltani Magyarországról mindenkit, aki bevándorlásszervezéssel foglalkozik – nyomatékosította Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című budapesti gazdaságpolitikai fórumán.

A kormányfő egyértelműsítette, ahhoz, hogy Magyarország bármire képes legyen az elkövetkező négy évben, nem szabad beengedni Magyarországra egyetlen migránst sem, meg kell védeni a kerítést, és ki kell fizettetni Brüsszellel az árát, minimum a felét, amely 140 milliárd forint.

Orbán Viktor hosszan beszélt a magyar gazdaság teljesítményéről, megemlítve azt is, ha sikerül megvédeni az országot, akkor reálisan elérhető minden évben a 4 százalékos gazdasági növekedés, 2022-re pedig a teljes foglalkoztatottság.

 

A kormányfő kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című budapesti gazdaságpolitikai fórumán beszédében azt mondta: ha Magyarország nem válik bevándorlóországgá, akkor fejlődni fog, ellenkező esetben viszont “visszalépés, hanyatlás, megtorpanás” lesz.Jelezte, az EU új migránsszabályozási javaslata alapján Magyarországnak több mint 10 ezer embert kellene befogadnia, és a családegyesítést is beleszámolva – 20 ezer emberrel kalkulálva – ez évi 90 milliárd forintos költséget jelentene az országnak.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország ma azért teljesít jobban, mert “nem hagytuk, hogy a döntés szabadságát elvegyék tőlünk”, ugyanis “ha a fontos nemzeti kérdésekben nem mi döntünk, hanem Brüsszel vagy az IMF, akkor bajban leszünk”.

ADÓKEDVEZMÉNY, NYUGDÍJEMELÉS

Kiemelte, Magyarország képes lehet arra, hogy évente emelkedjen a minimálbér, 4 százalékos bővüléssel pedig minden évben lehet nyugdíjemelés és nyugdíjprémium, megőrizhető a nők 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulásának lehetősége, és újra emelkedhet a családoknak járó adókedvezmény – sorolta. Hozzátette: 2018-2022 között minden évben csökkenthetők lesznek a munkáltatói adóterhek is, a cél, hogy a magyar munkaadói járulékterhek legyenek a régióban a legalacsonyabbak. Emellett a Modern falu program idei meghirdetésének szükségességéről is beszélt a miniszterelnök.

Ezen felül több közép-európai infrastrukturális beruházást felvázolt: a Budapest-Belgrád vasútvonal mellett a Budapest-Varsó és a Budapest-Kolozsvár közötti gyorsvasutat. Továbbá célul tűzte, hogy a következő ciklusban autópálya érje el Kassát Miskolc felől, Pécs irányából pedig a horvát határt. Előadásában külön kiemelte, hogy nem lesz választási költségvetés, a hiány mindenképpen 3 százalék alatt marad, de a legvalószínűbb a 2,4 százalékos mérték betartása.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2010 ÓTA ELÉRT EREDMÉNYEK

A 2010 óta elért eredmények közé sorolta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) “hazaküldését”, az IMF- és az EU-hitel visszafizetését, a 3,8 százalékra csökkent munkanélküliséget, a 2010-hez képest 736 ezerrel több munkahelyet, a karnyújtásnyira lévő teljes foglalkoztatottságot, a hatodik éve 3 százalék alatt lévő hiányt és – bár “Brüsszelben a kárunkra trükköznek” – az államadósság-csökkenést.

A munkanélküliséggel kapcsolatban közölte: ha ő visel felelősséget a következő kormányzatért, azt várja a gazdaság irányítóitól, hogy Magyarország legyen – Csehország mögött – a második legalacsonyabb munkanélküliséggel rendelkező európai állam.

A családok támogatásából kiemelte a széles körben ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyveket, valamint a bölcsődei és óvodai férőhelyek számának növekedését. Azt mondta: a kormány a multikkal és a bankokkal fizetteti meg a demográfiai fordulatot és a családtámogatási rendszert.

A gazdasági élet jelenlévő szereplőihez szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: a kormány az elmúlt években nem az IMF-re épített, nem keresett külföldi modelleket, és nem fogadott el semmilyen fenyegetést. Ehelyett megállapodott a munkaadókkal és szakszervezetekkel, és így a minimálbér 2010-hez képest 90 százalékkal, a garantált bérminimum pedig a duplájára nőtt, megkétszereződött az egészségügyi szakdolgozók, szakorvosok bére, a pedagógusoké, rendőröké és katonáké pedig másfélszeresére emelkedett – közölte. Kitért a politikai stabilitás kérdésére is, szerinte ugyanis ez a sikeres gazdaságpolitika alapja. A politikai stabilitás azonban nem azt jelenti – magyarázta -, hogy erős a kormány és a parlamenti többség, ez ugyanis csak a megjelenési formája.

A lényege valójában abban áll, hogy egy adott ország polgárai úgy érzik, megkapják, amit méltányosnak tartanak maguknak – mondta, ezek közé sorolva, hogy mindenki dolgozhasson, hogy a családokat támogassák, és mindenki megkapja a tiszteletet. Összegzése szerint a magyar modell négy pillére a versenyképesség, a munkaalapú gazdaság, a demográfiai és az identitáspolitika.

A NEMZETI FÜGGETLENSÉG AZ ALFA ÉS AZ OMEGA

Beszédében a jegybankelnököt és több miniszterét, államtitkárát is méltatta a kormányfő. Orbán Viktor szerint szerencsés az ország, hogy Matolcsy György vezeti a nemzeti bankot, hogy Varga Mihály a nemzetgazdasági miniszter, és hogy Pintér Sándor a belügyminiszter. “Örülhetünk annak is, hogy fiatal titánt találtunk” a külügy élére – Szijjártó Pétert -, aki a miniszterelnök szerint még hosszú ideig képes magyar szívvel, európai kitekintéssel is higgadtan képviselni az országot.

Végül azt mondta: “meg fogják látni, jelentősége van annak, hogy úgy látom, megtaláltuk azt a hölgyet Novák Katalin személyében, aki a demográfiai fordulathoz szükséges kormányzati politikát a következő években képes lesz összeilleszteni, és talán le is vezényelni”. Végül a résztvevőknek új szövetséget ajánlott. Minden magyar vállalkozónak fontos ugyanis – mondta -, hogy a következő kormány gazdaságpolitikája a magyar vállalkozások érdekeit képviselje, “ennek alfája és ómegája nemzeti függetlenségük megvédése“. Azt kérte a jelenlévőktől, segítsenek megvédeni Magyarországot, a szuverén magyar adópolitikát, a külföldi érdekektől, befolyásolástól független kormányzást.

“Önökön is múlik, hogy egy idegen politikai és gazdasági érdekeket képviselő bábkormány vagy független, nemzeti kormány fogja vezetni Magyarországot” – zárta szavait.

Vezető kép: MTI/Koszticsák Szilárd
(Szarvas Szilveszter, pestisracok.hu)

(BRÉKING) Gyurcsány nem kertel: káosz és koalíciós válság jön, ha az ellenzék nyer (itt a hangfelvétel!)

Itt lehet aláírni a nőverő Juhász Péter ellen a petíciót, hogy távozzon a közéletből!