in

Orbán Viktor is köszönetet mondott a visszavonuló Gera Zoltánnak

Mindent köszönünk, Kapitány – írta a miniszterelnök Facebook-oldalán. Gera Zoltán 97-szeres magyar válogatott labdarúgó csütörtökön jelentette be visszavonulását

Talán sokan emlékeznek rá, hogy 2009 őszén, az akkor még ellenzékiként politizáló Orbán Viktor kiállt Gera Zoltán mellett, amikor a legendás játékos és az akkori szövetségi kapitány, Erwin Koeman összetűzésbe került egymással, melynek következtében a „Mágikus magyart” jó ideig nem láthattuk címeres mezben pályára lépni.

A Fidesz elnöke akkor a Blikk-nek többek között a következőket mondta: – Én Gera-rajongó vagyok. Egy játékosnak sok mindent meg lehet tanítani a futballból, de vannak dolgok, amiket nem. Ott kezdődik a zsenialitás. Gera bizony ebbe a kategóriába tartozik, ő a zsenialitás határmezsgyéjén mozog már. Az ilyen játékosok mindig különleges kezelést igényelnek. Ráadásul ő nehéz sorsú fiú volt, ifjúsági játékos korában a szakadék széléről került vissza a világ élsportjába, különleges megbecsülést érdemel, igazi példaképe lehet a fiataloknak. Nehéz eset, biztosan, mint ahogy minden nagy sportoló nehéz eset, ezért is fáj, ami körülötte történik. A Gera-ügyről igenis érdemes beszélni. Ha valaki a mi ügyeinkről hoz döntéseket, akkor annak itt kell élnie közöttünk. Ha nem, akkor ilyen esetekben mi inkább Gerának fogunk igazat adni – mondta akkoriban az interjúban Orbán Viktor.
Magyar Idők

(forrás:www.echotv.hu)

NEM STADION – Még soha nem volt ennyi pénz a honvédelemre

HOPPÁ! – Júliustól ingyenes a KRESZ-tanfolyam és -vizsga a fiataloknak