in , ,

Orbán Viktor: ellenzem az egészségügy privatizálását

A kispénzű emberek egy magánosítás után ki fognak maradni az egészségügyi ellátásból

A kispénzű emberek egy magánosítás után ki fognak maradni az egészségügyi ellátásból – jelentette ki a miniszterelnök. Beszélt továbbá a védekezés körüli vitáról, a politikáról, a baloldalról, valamint arról, hogy a muszlim felnőttek nem váltják ki a keresztény gyerekeket. Összefoglalónk.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök interjút adott a Kossuth rádiónak péntek reggel. Miért támadhatja az ellenzék a járványkezelést? – kérdezte a műsorvezető.

„Adjunk elsőbbséget az omikronnak a baloldali támadásokkal szemben!”

– kérte a miniszterelnök. Elmondta, hogy az omikron sokkal gyorsabban terjed, mint az előző variánsok, viszont kevésbé súlyos a megbetegedés. A kormányfő elmondta, hogy a fertőzöttek száma szélsebesen nő, míg a lélegeztetőgépen lévők száma csökken. Kifejtette, hogy a védettségi igazolvány átalakul oltottsági igazolvánnyá. Januárban csütörtöktől szombatig regisztráció nélkül lehet majd oltáshoz jutni.

 

„Mindenhol nagy vita van a védekezésről”

Elmondta, hogy egy demokráciában természetes is, hogy vita van a védekezésről. Kifejtette, hogy a „mi” baloldalunk abban más, hogy kamuvideókat gyártanak. „Szabad és kell, hogy vitatkozzunk a védekezésről, de úgy, hogy azt ne gyengítsük” – jelentette ki. A kórházban dolgozók erőn felül teljesítenek, mindent megtesznek, hogy segítsenek a betegeknek.

Elismerést érdemelnek. Nem gyengék az ápolóink és orvosaink

– mondta a kormányfő. „A baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között.” A kínai vakcináról szóló vitáról azt mondta, hogy azt a WHO jóváhagyta. Komoly nemzetközi szervezetek ismerték el ezt a vakcinát.

„A politika olyan világ, ami közel van a költészethez”

A Magyarország előre megy nem hátra kifejezés esetében sokak számra mást jelent, de ebben benne van az ország 12 éves küzdelme. 2010-re az országot a baloldal tönkretette – mondta a kormányfő. Nem csak 2010-ig követtek el hibákat. A miniszterelnök kifejtette, hogy a baloldali kormányzás után, a hibák kijavítását nem segítette az ellenzék.

„Most pedig jönnek azok, akik korábban csődbe vitték az országot, és ha lehetőségük lesz, akkor ismét tönkre fogják tenni az országot.”

„A magyar kormány nem azt teszi, hogy szétteszi a kezét, hanem rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedések kellenek. Bevezettük a benzinárstopot, a kamatstopot, az élelmiszerárstopot. Tanulni kell abból, mi volt 2010 előtt” – mondta Orbán Viktor. Ez az emberek tájékoztatását nyújtó mondat. Aki szereti, szereti, aki nem, nem – jelentette ki a kormányfő a Magyarország előre megy nem hátra kifejezésről.

„Olyan egészségügyet még nem láttam, amin ne lehetne javítani”

Már csak azért is, mert a világ egészségügyi tudása folyamatosan nő – indokolta meg a miniszterelnök. Magyarországon a személyes meggyőződésem, hogy az állami tulajdonú egészségügynek a lehető legjobbnak kell lennie – reflektált a kormányfő a baloldali tervekre. A kis pénzű emberek egy magánosítás után ki fognak maradni az ellátásból – tette hozzá.

„A baloldali politikusok közül sokan dolgoztak nyugati cégeknél, tehát üzleti lehetőséget akarnak nyitni a nagytőke előtt, és segítenek privatizálni az egészségügyet.”

„A muszlim felnőttek nem váltják ki a keresztény gyermekeket”

A migrációról elmondta a miniszterelnök, hogy 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el, míg 2021-ben már 122 ezret. Kifejtette, hogy a magyarok nincsenek annak tudatában, hogy milyen kemény munkát végeznek a rendőrök és katonák a határon. A migráció mint fenyegetés velünk él, és meg is kell erősíteni a határvédelem rendszerét, új erőket kell bevonni – tette hozzá.

A miniszterelnök kifejtette, hogy az uniós belügyi biztos szerint a bevándorlók és a migránsszervezetek nélkülözhetetlenek a társadalom számára a járvány utáni helyreállítás során.

„Mi nem akarjuk, hogy a gazdaság helyreállításában migránsszervezetek és bevándorlók vegyenek részt.”

Magyarország egész Európa külső határát védi – mondta. 2015 óta 600 milliárd forintba került a védekezés a határon. Ekkora összeget fognak most egyébként visszakapni a családok. „Brüsszel hátba lő minket, és arra adna pénzt, hogy hozzunk be bevándorlókat.”

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Nahát, csak nem tud valamit? Bill Gates a koronavírusnál sokkal súlyosabb világjárványok kialakulásának lehetőségére figyelmeztetett

Philip belendült! Megsemmisítő videót készített Maki Zajról – Videó