in

Orbán Viktor: a kerítés nem csak Magyarországot, hanem egész Európát védi

Ha nem lenne a kerítés a déli határon, több tízezer migráns érkezne évente Magyarországra

Ha nem lenne a kerítés a déli határon, több tízezer migráns érkezne évente Magyarországra – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután pénteken a magyar-szerb határnál található Tompán járt.

 

A miniszterelnök a déli határzáron szolgálatot teljesítő egységeknél tett látogatást.

A Facebook-oldalára feltöltött videón a kormányfő emlékeztetett arra, hogy 2015-ben „milyen áradat zúdult be a föltartóztatás és megállítás minden esélye nélkül Magyarországra”.

„Rossz érzés volt, hogy kiszolgáltatottnak éreztük a hazánkat, de aztán megépítettük a kerítést, ezt ma megnéztem, saját szememmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné”

– jelentette ki, hozzátéve: a kerítés képes arra, hogy fizikai erőszak nélkül is megvédje Magyarországot.

Orbán Viktor elmondta: meghallgatta a rendőri vezetőket, beszélt a szolgálatot teljesítő rendőrökkel is a határon. Az ő adataik szerint 2017-ben, ha nem lett volna a kerítés, akkor több mint 44 ezer ember lépett volna illegálisan Magyarország és Európa területére.

Ez a kerítés nem csak Magyarországot, hanem egész Európát védi – emelte ki. „Mi építettük, mi fizettük, elvárjuk, hogy az EU fizesse meg ennek az árát, legalább olyan mértékben, mint amilyen mértékben őket is védi”

– közölte.

A kormányfő elmondta: jó érzésekkel megy vissza Budapestre, úgy látja, hogy

a határon rend van, nem csak a fizikai akadály működik, hanem kiválóan kiképzett, felkészített és kötelességtudó rendőrök és katonák teljesítenek ott szolgálatot.

(forrás:magyaridok.hu)

A jogi elégtétel és az ellenzéki becsinált

Karácsony Gergely diktátor szeretne lenni