in ,

Orbán Balázs a CEU-ról: ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem

Orbán Balázs állítja, a CEU nem költözött el

 

„Ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem” – fejtette ki az államtitkár.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a CEU kapcsán. Kifejtette, hogy jelenleg is 556 hallgató tanul Budapesten a „Soros-egyetemen”. Kommentben folytatta a gondolatmenetét: elmondta, hogy a CEU saját honlapja szerint 22 tanszékből 17 rendelkezik budapesti címmel, 14 kutatóintézetből 10 Budapesten is működik. Elmondta továbbá, hogy az egyetem könyvtára is itt van, ahogy a doktori iskolája is a fővárosban működik.

Ha valami úgy működik, mint egy egyetem, úgy néz ki, mint egy egyetem, akkor az minden bizonnyal egy egyetem.”

– zárta gondolatait az államtitkár.

Előzmények

A miniszterhelyettes Karácsony Gergely és a baloldal azon állítására reagált, miszerint Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy épület és egy intézmény között, miután az kijelentette, hogy látszik, hogy a CEU nem ment el, mivel még mindig itt van a könyvtára is.

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Előválasztási bolhacirkusz – Jász-Nagykunban már 102% a „verseny” állása – Régi szép, Rákosista idők!

Kanada végleg elesett – Trudeau liberális pártja nyert a kanadai előrehozott parlamenti választásokon