in ,

Operatív Törzs: Most minden perc számít!

Három újabb fertőzött esetre derül fény a mai napon – mondta a koronavírus-járvány miatt a kormány által felállított Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján a törzs ügyeleti központjának vezetője.

Három újabb fertőzött esetre derül fény a mai napon – mondta a koronavírus-járvány miatt a kormány által felállított Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján a törzs ügyeleti központjának vezetője. Lakatos Tibor ezredes a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében tartott tájékoztatón közölte, hogy a vírust nem tudják megállítani, mert az világjárvány, de Magyarországon csak elszigetelt esetek vannak és a törzs azon dolgozik, hogy megelőzze a gócpontok kialakulását, mindenkinek ez a célja.

– Az operatív törzs minden lehetséges kormányzati intézkedést megtesz – húzta alá Lakatos Tibor.

A törzs ismét nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy az idős emberek ne menjenek közösségbe, mert ők a legveszélyeztetettebb korosztály.

A haza szolgálatára felesküdött minden munkatársra szükség van, illetve összefogásra, hogy megelőzzük a járvány terjedését – tette hozzá Lakatos Tibor. A törzs vezetője az egészségügyi dolgozókról, a rendőrökről, a katonákról és a kormánytisztviselőkre. És szükség van a médiára is – emelte ki az ezredes. A média teheti most a legtöbbet azzal, hogy átadja azt az üzenetet, hogy ezt a járványt komolyan kell venni. Arra kérik a médiumokat, hogy intenzíven osszák meg a közcélú tájékoztató anyagokat, filmeket, internetes tartalmakat, különösen az időseknek és családtagjaiknak szóló felhívásokat.

Fogjunk össze most a magyar emberekért és szüleink, nagyszüleink életéért.

Elérkeztünk arra a szintre, hogy most minden perc számít – mondta a törzs ügyeleti központjának vezetője.

Az álhíreket meg kell állítani.

Az Operatív Törzs nem tartja indokoltnak egyetlen település, így Budapest lezárását sem

11 437 magyar állampolgárt ellenőriztek eddig, 166-an kerültek karanténba, 204 fő esetén tagadták meg az országba történő belépést – sorolta az ezredes.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Álhír Budapest lezárása, a rendőrség kutatja a forrást

Agyhalál – Donáth Anna azon sajnálkozik, hogy nem magyar volt itthon az első koronavírus-fertőzött