in ,

Ők fogják szétverni Budapestet – Egy balliberális csicska lett a Főtáv vezetője – Mutatjuk

Balliberális menedzsert kapott a FŐTÁV

Lezárult a FŐTÁV vezérigazgatói posztjára kiírt nyilvános pályázat, amelynek élére Karácsony Gergely főpolgármester január elsejétől Mártha Imrét nevezi ki – írja a Magyar Hírlap Online.

A főpolgármester erről a közösségi médiában számolt be, mondván, hogy az új vezérigazgatótól a FŐTÁV távfűtési rendszereinek hatékonyabb működtetését és a távhőrendszerbe jutó hőtermelés hatékonyságának javítását várja, ugyanis a versenyképesebb szolgáltatás megnyitja az utat a lakossági és üzleti felhasználók áttérése előtt. Mártha Imre feladata lesz emellett, hogy a FŐTÁV felkészüljön a klímabarát működésre.

„Egy közszolgáltatónak elemi kötelessége, hogy működésében, döntési folyamataiban meghatározó legyen az átláthatóság. Ezért az új vezérigazgató fontos feladata a társaság átvilágítása, szerződés-állományának az átláthatóság szempontjainak való megfeleltetése” – tette hozzá.

Mártha néhány hete, december első napján lett a Fővárosi Közterület-felügyelő Zrt. felügyelőbizottsági elnöke, így mostani kinevezésével már a második munkahelyét tölti be. Néhány nappal ezelőtt az esetleges második megbízatása kapcsán a 24.hu-nak nyilatkozva azt mondta: „Nem lenne egy babazsúr a kettő együtt, ez kétségtelen, de sok kapcsolódás van a két cég között”.

Mártha az elmúlt években a balliberális sajtóban több nyilatkozatában is kritizálta az Orbán-kormány gazdasági döntéseit. Legutóbb a már említett, a 24.hu-nak adott interjújában ismételten arról beszélt, hogy a paksi atomerőmű kétblokkos bővítését szerinte nem érdemes erőltetni. Ez az álláspontja különösen annak ismeretében érdekes, hogy évekkel ezelőtt még az atomerőmű-bővítés feltétlen híve volt.

Magyar Hírlap

(hirtv.hu)

Oszd meg másokkal is!

Na, ilyen Troll sem volt még! Gulyás Gergely, Kocsis Máté, Nacsa Lőrinc – Videó

Rombolók pártja – Visszahozná a Momentum a megszorítások politikáját