in , ,

Obamaki is megszólalt: Trump vesztett, de ott van még a Fülöp-szigetek és Magyarország – Videó

A Fülöp-szigetek mellett afrikai országokhoz hasonlította hazánkat a volt amerikai elnök, aki szerint ezeken a helyeken erős emberek irányítanak, akik alattvalóként kezelik az állampolgárokat.

Mindenszo.hu kommentár: sose feledjük, mi Obama teljes neve: Barack Hussein Obama. Ennyi.


Barack Obamával beszélgetett Trevor Noah az amerikai Daily Show című műsor különkiadásában. Az apropó a volt demokrata elnök nemrég megjelent könyve volt, de szóba kerültek az aktuálpolitikai események is.

„Az a fajta erős ember típusú vezetés, amit Trump képviselt, nem tűnik el a világból a 45. amerikai elnök távozásával ”– mondta Barack Obama. Aztán ki is fejtette kikre gondol.

Obama arról beszélt, hogy vannak olyan vezetők, akik jó célokért küzdenek, demokratikusan, az embereket is bevonva a döntésekbe, ide sorolta például Angela Merkel német kancellárt. Emellett szerinte vannak az erős emberek, akik hiercarchikus rendszert tartanak fel, az állampolgáraikat alattvalókként kezelik, és a két nézet között folyamatos a harc, ami ezután folytatódni is fog. Szerinte ez két teljesen eltérő értelmezése annak, mit jelent vezetőnek lenni.

„Ez történik az Egyesült Államokban is, és ennek nem lesz vége csak azért, mert Donald Trump elveszítette az elnökválasztást. Látunk erre példát a Fülöp-szigeteken, Magyarországon és még néhány afrikai és ázsiai országban” – jelentette ki Amerika első fekete vezetője. A volt elnök beszélt még arról is, hogy Amerikának nem kell feltétlenül a világcsendőr szerepét betölteni, mert értékein és elvein ma már számos másik ország is osztozik, ezért nem kell feltétlenül tartania attól sem, hogy a kialakuló multipoláris világrendben esetleg a saját lábukra állnak más országok is.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ennyi amerikai celeb állt ki az agyonlőtt Ashli Babbit mellett – Íme a lista!

Ifj. Lomnici Zoltán: az USA senkin sem kérheti számon a demokráciát