in ,

Nyílt levél Bencsik Andrásnak: “Ön téved.”

Egy kis elemzés…

Kedves Bencsik András! Tisztelt Főszerkesztő Úr!

 

Méréseken, és számokon alapuló elemzéssel szeretnénk eloszlatni egy hatalmas jobboldali tévedést a 2019-es Önkormányzati választásokkal kapcsolatban. A tévedéseket rendszeresen hallottuk a Sajtóklubban, a Trollban, a Keménymagban, és most Öntől is a legutóbbi vezércikkében.

Nincs nálunk a bölcsek köve, de az online marketing szakma ismerete viszont igen.

Főszerkesztő Úr! Ön a következőket állítja vezércikkében:

Tanulság az is, hogy az alvilági módszerek nem érnek semmit. Borkai Zsoltot megválasztotta Győr népe, de ami ennél is fontosabb, a Fidesz–KDNP itt a 16 választási körzetből 16-ot megnyert. Karácsony Gergelyt is jól meghajtotta a jobboldali média a titkos hangfelvétel miatt – és ez sem ért semmit. A kokainos botrány nem ártott a kispesti Gajda Péter polgármesternek, de még a filmben szereplő képviselő is befutott. Wittinghoff Tamás is magabiztosan győzött Budaörsön a hírhedt szexvideó ellenére. És nem ártott a zaklatási botrány, amit egy állítólagos orvosnő robbantott ki, az újbudai László Imrének sem, mert ő is befutott.

A jelek szerint egy közösségi döntést legföljebb csekély mértékben vagy még úgy sem képes befolyásolni egy alvilági eszközökkel (kukkolás, lehallgatás, vádaskodás) kiprovokált botrány. Úgy tűnik, a társadalom ennél érettebb.

 

Elnézést kérek előre is a kíméletlen őszinteségért, nem bántásból írjuk, de kedves Bencsik András, Ön téved.

 

Borkai hatás

Állításokat fogunk felsorolni, majd számokkal is bizonyítjuk. Ez pontosan az ellenkezője annak, amit Ön állít.

  • A kispesti szavazókhoz nem ért el olyan mértékben a Lackner-Gajda-Krinyó botrány, mint a Borkai botrány (grafikonnal igazoljuk). Az alacsony Fidesz támogatottság ezt visszaigazolja
  • Borkai a botránya nélkül 60% körüli eredmény hozott volna. Helyette 40 pár százalékkal nyert. Tehát a Borkai hatás ott is érvényesült. Majdnem veszített!
  • Witthinghoff hatás nem volt, mert az online térben egyáltalán nem pörgött a téma (grafikonnal igazoljuk), ezért Budaörsön újra ő lett a polgármester
  • Az országos erejű Borkai hatásként veszítettük el a nagyvárosok egy részét, és Budapest kerületeinek a többségét. Senkit nem ért el a Kispesti botrány, a Wittinghoff botrány, vagy Karácsony őszödi beszéde (számokkal igazoljuk)

 

Most pedig következzen a mérés, következzenek a számok:

GOOGLE TRENDEK

A Google trendek egy olyan ingyenes online Google szoftver, amivel meg tudjuk nézni, hogy mi van az emberek fejében. Ugyanis a keresési eredményeket mutatja, ami az embereket érdekli. Meg tudunk adni országot, időpontot, és kulcsszavakat. Összegezve: azt is láthatjuk, mi van a választási kampány végén az emberek fejében, mi foglalkoztatja őket. És ami foglalkoztatja őket, arra fognak szavazni, vagy nem szavazni. A grafikonokon látott számok nem választási preferenciát mutatnak, hanem választói érdeklődést, és abból bizony sok mindent ki lehet deríteni.

 

A GoogleTrendek itt érhetők el:

https://trends.google.com/trends/?geo=US

 

ELSŐ PÉLDA

Nézzük meg Magyarországot, az elmúlt 30 napot, különösen a kampányidőszakot, pl. október 12-ig.

Használt kulcsszavak: Fidesz, MSZP, ellenzék, Karácsony, Tarlós

https://trends.google.com/trends/explore?date=today%201-m&geo=HU&q=fidesz,MSZP,ellenz%C3%A9k,tarl%C3%B3s,kar%C3%A1csony

A képre kattintva láthatjuk az eredményt nagyobb méretben!

A grafikon magyarázata: Egészen október 12-ig, tehát a kampány időszakában egy átlagos grafikont láthatunk, semmi különös kiugrással…a kiugrások  természetesen a választási eredmények után jelentek csak meg.

 

MÁSODIK PÉLDA

Most vegyünk fel egy új változót a grafikonba: BORKAI, és vegyük ki az egyik jelentéktelen változót: mondjuk az “ellenzék” kulcsszót…ÍME AZ EREDMÉNY!

https://trends.google.com/trends/explore?date=today%201-m&geo=HU&q=Fidesz,MSZP,BOrkai,Tarl%C3%B3s,kar%C3%A1csony

Itt már nagyítani sem kell! A sárga a BORKAI kulcsszó! Látja mindenki? Mindenek felett áll!  ORSZÁGOSAN! Mindenek felett áll a Borkaira való rákeresés: tehát az emberek fejében ez járt leginkább a választások előtti utolsó másfél hétben! Jójó, mondhatnánk, de mi van a kispesti Gajda, Lackner, meg Wittinghoff botránnyal? NÉZZÜK MEG!

 

HARMADIK PÉLDA

Na, akkkor nézzük csakis a botrányokat! Kulcsszavak:

Wittinghoff, Borkai, Kispest, Gajda, Lackner, Karácsony. Ennyi elég szerintünk….

MI A VÁLTOZÁS? SEMMI! Borkai toronymagasan, nagyjából SZÁZSZOROS értékben vezet!

Link:
https://trends.google.com/trends/explore?date=today%201-m&geo=HU&q=Kispest,Lackner,Borkai,Gajda,kar%C3%A1csony

 

 

KÖVETKEZTETÉS: Kispesten senkit nem érdekelt a Kispesti botrány! Kispesten is mindenkit a Borkai (Fidesz) érdekelt. Budaörsön senkit sem érdekelt a Wittinghoff botrány, csakis a BORKAI! Győrben is mindenkit a Borkai botrány érdekelt, ezért veszített közel 20%-ot a támogatottságából! Véleményünk szerint ez a helyes következtetés országosan, és a nagyvárosokban is. Sokkal többet mobiloznak neteznek a nagyvárosiak (urbanizmus), ezért is veszítettünk el több várost vidéken (Borkai hatás).  

Tisztelettel kérjük a jobboldali sajtót (Magyar Nemzet, Demokrata és a többiek), hogy a Hír Tv műsoraiban (Sajtóklub, Troll, Keménymag) ne vonjunk le végletesen téves következtetéseket az Önkormányzati választásból, mert ez az eredmény sajnos megismételhető. Egy alapvető téves következtetés szerintünk az, hogy “A jelek szerint egy közösségi döntést legföljebb csekély mértékben vagy még úgy sem képes befolyásolni egy alvilági eszközökkel (kukkolás, lehallgatás, vádaskodás) kiprovokált botrány. Úgy tűnik, a társadalom ennél érettebb.” – Mert ez tévedés.

 

Tisztelettel, szeretettel és jó szándékkal üdvözli Önt

a mindenszo.hu szerkesztő Csapata

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Egész estés leállás a Hír Tv-nél! Megint szabotázs?

Szégyen! Karácsony a kurd zászlóval a kurd terroristák mellé állt!